Някой знае ли дали днес сайта на НАП ще проработи
Ако имате включена програмата BISS, си е изключете. На мен понякога ми се е случвало когато работят две програми за подписване
Да, за продажба с ППП не се издава касов бон. ППП може да се превежда по банка, ние работим с Транспрес и там като правим товарителницата можем да си изберем как да бъдат получени парите, а със Спиди сме се уговорили при сключването на договора.Най-вероятно и при Еконт трябва да има такава възможност, питайте ги.
Фирмата- наемател издава СИС на физическото лице
А, друго решение...без да уведомявам НАП
Здравейте, колеги!Бихте ли споделили ако имате опит с подаване на възражение на АУАН издаден от НАП, дали въобще има смисъл????
Здравейте, колеги!Бихте ли ми помогнали по един казус, който нещо не мога да реша. В дневника за покупки за м.07 фактура е осчетоводена като кредитно и е платена в месец 08, когато и откриваме грешката.Как би трябвало да се коригира грешката
Към  НАП се подава само уведомление по чл.62 за прекратяване на договора, в него не се споменава члена по които се освобождава лицето, той се пише в ТК и заповедта
На телефона на НАП ми казаха друга информация. През м.Януари 2016г, съгл. чл.22г, ще има допълнително възнаграждение от 200лв + това чл.22в. - 20лв. Демек през Януари се изплаща цялото облекчение 220лв, а не се удържа докато не се изчерпи ДОД.
Да, което са ви казали  се отнася какво трябва да се начисли на служителя. А отговора ми касае как работодателя трябва да си върне този възстановен ДОД от държавата.
 iveliin Приспадате си възстановения данък от общия дължим данък за месеца/месеците до изчерпването му.
Ще възстановите 20 лв. данък :)
Колежката говори за майка, която ползва данъчно облекчение по чл 22 г. за деца с 50% увреждания
поне така е написала
Но нали НАП прави това облекчение, аз като работодател като възстановя 200 лв. данък, и за това лице ми излезе за м. декември в Д 6 сума на минус 162,40 лв., кой  ще ми ги възстанови тези суми?

Приспадате си възстановения данък от общия дължим данък за месеца/месеците до изчерпването му.
Благодаря за отговора ви. Колегиални сте, но не и справедливи- не си го смятатм както и да е, а както трябва. 3-те години са от решението за право на обещетение.
ни най-малко ще тръгна аз да се заяждам.
Както и да е получих вече отговор. Съжалявам, че изобщо попитах, в този форум има повече хора, които търсят повод да се заядът с някой, от колкото да бъдат полезни.
Напротив, в този форум има най- много хора, които искат да помогнат и то компетентно!Влезте в някои други дискусионни форуми odit.info да видите какви глупости пишат!
Датата на получаване касае единствено ДОД, а не осигуряването защото в случая то се отнася за м.10 и м.11
РЗ за 14 дни = 900
просл.време - 16,20 % = 145,80
2 дни платен отпуск (на база предх.месец, ако са изпълнени условията) =149,40
5 дни болничен (приемам, че  е първичен, с 3 дни за сметка на работодателя) = 156,87
Сума за получаване = 1075,56 лв, след приспадане на ДОД 102,08 и вноски ДОО = 101,41, УПФ = 29,75  и ЗО = 43,27 лв
Мисля, че в случая на питащия РЗ за цял месец е 900лв., а не само за тези 14 дни
За мен не е ясен смисъла на самото "преминаване".
За какво става дума?
Дали напуска едната фирма и отива в друга, съвсем различна, дали се мести от един обект на фирмата в друг обект или се променя собствеността на фирмата.
А 11-те дни не са енигма, там по-лесно ще се установи истината каква е.
Ако е друг обект на същия работодател, не би трябвало да има прекъсване
Най-вероятно това му е отпуската, която му се полага до края на годината на база повече от 20 работни дни отпуска, ама как му я дават предварително не знам  :blink:
Облекчението касае намаляване на облагаемия доход, т.е. връщане на част от удържания ДОД , не осигурителния Предполагам, че са му удържали ДОД
до 410 ден в т.16,2, а след 410 ден в т.16,3 дни за отглеждане на дете до 2г. възраст