Кредитните им известия дори не отговарят на  изискванията на такива. Дават го на клиентите си с два месеца закъснение, дори номер по ДДС на клиента не е изписано както трябва. Не зная как да вляза в комуникация с тях. Изключително ме нервираха от два дена.
Здравейте, колеги!
И как ще процедираме с издаването на нашите си фактури?
Нали дори да са ръчни, или от Word, или от приложението на КиК инфо, пак ги въвеждаме в счетоводните ни програми...
"В търговския обект не може да има друг софтуер, чрез който да се обработва и съхранява в база данни въвеждана информация за количество, вид и продажна цена на заявени от клиент стоки и/или услуги и да се отразява тяхното предоставяне/заплащане."
И за мен ще е интересно какво мислите да правите по този въпрос.
Отворих стара тема, но е актуална. Та значи, ако сега имаме отказ за отчет за 2016 г (понеже още висят невписани) и не отстраним проблема в 14 дневен срок, са минали всякакви срокове за глоби , а за 2017 ще минат след няколко дни.
Излиза че нечленовете на АССП трябва да си платят за да имат такъв план. Тогава да измислят някаква такса и да я обявяват. То се е видяло че всичко се свежда до събиране на пари.
Тези 4 правилни стъпки, P.G.H.R. - че много ми помогнаха. Усвоих ги, приложих ги - готова съм.   :lol:

А в разни изказвания в нета и по медиите точно това се казва - проверките ще са насочени и към съдействие на първо време. Да вярваме в доброто начало.
Съдействие ще има, ако отсрещната страна знае как да съдейства, в което се съмнявам много .
към момента закона още не е гласуван. Държавата ни все още е с поне 2-3 крачки назад и отново доказва, че няма необходимият капацитет за да изпълнява задълженията си на законотворец.
Както и да е аз за 10 000 говорих и смятам, че това е доста малка цифра, освен за най-малките фирмички
Малко преувеличавате за 10000 субекта и най- малките фирмички.
Може ли да споделите по кой критерий сте преценили, че следва да имате такова лице ?
Според мен нямате задължението за назначаване на длъжностно лице по ЗДЛ .
Давам 1 .01.2016 ,но също давам и за започване на дейност 1.01.2016 и затова ми я отхвърля явно. Сега пуснах пак без да отбелязвам започване на дейност а само начало на осигуряване да видим какъв ще е резултата.
Имам подадена декларация за регистрация на СОЛ но на малкия процент и сега лицето иска да подадем до края на януари за увеличения процент. Опитвам с електронен подпис но ми я отхвърля защото вече има подадена декларация на лицето от този булстат. На място в НАП ли да ходя или да пусна декларация за прекъсване и после пак наново от същия ден с високия процент.
Ами би следвало единствения отговор на разпита  да е "Не мога да отговоря. Счетоводителя ми се занимава с това."
Имам следния въпрос - имам пенсионер едноличен търговец. Същия не работи във фирмата си, дейността е магазин за хранителни стоки.Дъщеря му е продавач в магазина, ако добавя в трудовия й договор задължение за управление на фирмата, мога ли да спра да внасям здравни осигуровки на собственика.
Цените са си доста високи за издаване на едно, най много до две УП3 на месец. Пък и повечето от нас са ползвали модулите не защото не могат да смятат, но едва ли ще платят този годишен абонамент заради лъскавата форма на документа. И няма смисъл от заплахи за ограничение, наистина има доста безплатни документи из нета, а от друга страна всеки би трябвало да може да си каже мнението свободно. Та това е от мен.
Имам следния казус : Банков кредит е получен от едната фирма. Тя го погасява няколко години, но междувременно спря да работи, нещата тръгнаха към фалит и собствениците работят от друга своя фирма. С банката беше предоговорен кредита че ще се погасява от новата фирма. Тя го погасява редовно, но реално нищо не е получила, няма и да получи нищо от старата фирма, т.е. няма как да го отразя като вземане от старата фирма, която вече даже не е собственост на теци хора.
Въпроса ми е мога ли да отразя плащанията по главници и лихви като разходи в новата фирма и съответно да си преобразувам финансовия резултат с тях като неприсъщи разходи за дейността. Това ми е единия вариант, а другия е да ги намаля от печалбата за минали години, но имам ли право ?
Ако се коригира декл.6 с нулеви стойности, би следвало и декларация 1 да се заличи едновременно, а не да се пише липса за основание за декл1, защото няма да има съответствие на сумите. И после с вярната декл 6 се подава и още веднъж декл 1 за да има съвпадение.
Никой не иска да се включи на питането ми  :hmmm:
Правилно ли съм разгадала програма Трокс, че няма обединяващи функции, примерно за изготвяне на удостоверение за доход за детски добавки една година назад. Т.е. всеки файл си е отделен месец и няма как да се видят начисленията само за даден човек назад във времето.
пасат, аз ще бъда по-смела в мечтите си... ех, как искам да ги закрият като институция :P
:thumbup:
Нещо не ме допуска да гласувам, но да си кажа че ги подадох с отвращение и дори малко ме досрамя от пощенската служителка, която ме изгледа много гадно като прочете получател ДАНС и видя този дебел плик. Какво ли си помисли горката жена, че е пълно с доноси вътре. >:(
как така "срокът за регистрация изтече" Писна ми от тъпи журналисти.