Имаше ли санкции за неподадени в срок Д1? - или само лихви?
А с колко задна дата е регистрацията в БУЛСТАТ?
https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/okonchatelen-danak-varhu-dohodi/dohodi-ot-lihvi

Май си отговорих - не се удържа данък, освен ако ФЛ не декларира, че иска да му се удържи
Здравейте!
ФЛ е отпуснало заем на ЮЛ. ЮЛ предстои да изплати лихи по този заем на ФЛ през м. декември (четвърто тримесечие)
ЮЛ длъжно ли е да удържи авансов данък при изплашане на лихви  през четвърто тримесечие, ако ФЛ декларира, че не желае да му бъде уздържан такъв данък?

Вписахте ли отчетната стойност на продадения актив  в ОПР?

Отчет към НСИ след срока се подава сканиран на мейл: info@nsi.bg, за предпочитане след като се обатите в НСИ по телефона и обясните за какво став въптос, за да Ви обработят по-бързо отчета (за да излезе вх,.№ в ГДД)
Привет!
Дружество- ООД избрало метод 50:50 при отчета на разхода на служ. автомобил.
С 10% се облагат разходите, за гориво, гор. материали ,ремонти , винетки и др.  А в това число попадат ли каското, гражданската отговорност и годишния тех. преглед?
Благодаря предварително
Т. е при балансова стойност 0,00 лв актива не се вкл.в описа?
ЗДДС
чл.111
Скрит текст :

чл.27
Скрит текст :
Здравейте! Когато един наличен актив към датата на дерегистрация е напълно амортизиарн каква данъчна основа следва да се посочи в  "Протокол-опис", - Пролицение №9, към чл.77 ал.4
Благодаря! Предполагам, че от оформянето на това ДС към ТД зависи дали всяка година ще има право на допълнителен платен отпуск или само за конкретната година, в която човека си го е поискал!?!
А има ли проблем, ако работодателя реши да даде на работника платен отпуск в размер по-голям от вписания в ТД (20 дни), просто защото работника е поискал а работодателя се е съгласил? - без друго правно основание...