Сърдечно благодаря!
Здравейте! Може ли да ми потвърдите, лице назначено в ЮЛНЦ в обществена полза-ловно сдружение, може ли да ползва неплатен отпуск 30 раб.дни, съответно 90 раб.дни за 2021г.? Благодаря, предварително на отзовалите се!
Благодаря Ви!
Здравейте! Момиче има 3месеца стаж в България и 11м в Австрия, за който има издаден u1. Сега е назначена на ТД в Българи, а термина е ноември. Ще има ли право на майчинство. Според мен за 2г., не социално, според мен Да, но моля на за Вашите мнения. Базат за изчисление на болничните по време ма бременността и след това обезщетение то за майчинство каква ще бъде, ще се вземе ли в предвид осигурителни доход в Австрия, който е около 30 000лв и как ще се докаже... Благодаря на отзовалите се!
Хиляди благодарности  :good:
Здравейте! Някой може ли да прикачи файл в ексел за едностранно счетоводство
Благодаря за отговорите. Ще бъда съкратена, поради намаляване обема на работа, не зная само за колко месеца ще ми отпуснат обезщетение.
Колко месеца при този стаж ще съм на борсата?
Здравейте! На 01.04.2013г. ми беше отпусната 6м платена борса 60 процента. Веднага  след изтичането й постъпих на работа, на която съм до момента! От 01.012017г. най-вероятно ще ме съкратят. Имам ли право на платена борса, в какъв размер, като общо стаж имам 7год.
Благодаря! Не зная, документите му ги пусна лкк в гр. Самоков на 17.10., надявам се скоро да дойде писмото за явяване.
Моля споделете предположение за срок - от Вашия опит!
Здравейте! Става въпрос за мъжа ми, който след изгаряне и последваща операция, излезе в болничен. Болничния продължи 6м., сега му пуснаха писмо за явяване на телк с надеждата да му дадат още болнични. Въпроса ми е следния, до колко време да очаквам писмото и евентуално кога ще го повикат на комисия, в какъв срок. Притеснява ме факта, че най-вероятно ще се забави плащането, поради забава на издаване на болничния лист.
Здравейте! Моя приятелка няма пари да си внесе ДДС-то, има ли глоба или само лихва за забавата и колко ще е лихвата на 1000лв. на пример? Благодаря, извинявам се за глупавия въпрос на невежите като мен.
Здравейте! Мъжът ми претърпя злополука и вече близо 6 месеца е болничен, сега най-вероятно ще ходи на телк за още болнични. Ако решат да го трудоустроят за една година как се изчислява пенсията, евентуално колко ще взима?
Не, прочел е, но тъй като е решил, че е обикновен човек, на когото никой няма да обърне внимание, нямащ и пари за адвокат - оставил така нещата.
Здравейте! Моля, посъветвайте ме към кой и къде да се обърна и дали не съм се позабавила. Мой близък, след ползване на доста болнични, януари месец го съкращават по време на болничния и той подписва, без да прочете какво.
За този през ваканциите, си взимам текущия отпуск за тази година, знаете че ние имаме мн платен отпуск. Питането ми е за старата платена отпуска, която ми се полага, за да не я изгубя. Какъв е реда?
Мн моля за мнение, тъй като не зная какво да правя.
Здравейте! Работя като учител. Края на 2013г. излезнах в отпуск по майчинство и септември 2015г. се върнах на работа. Натрупала съм доста неизползван отпуск, не зная колко. Въпроса ми е следния, ръководството не разрешава да си го взема, нито иска да ми го изплати, какъв вариант имам от тук нататък, ще изгубя ли този платен отпуск и колко време за напред мога да си го взема? Извинявам се предварително, ако нещо не съм написала, както трябва, причината е, че не съм веща в нещата.