Много Ви благодаря за разясненията! Мисля, че вече сглобих картината. Извинявам се ако неправилно съм задала въпроса си първоначално.
Мисля, че намерих отговора:

На последно място следва да се подчертае, че когато бременната работничка или служителка има нужда по медицински причини да излезе в отпуск по-рано от законово предвидените 45 дни преди термина, то е препоръчително периодите на отпуск поради временна неработоспособност заради общо заболяване и отпуск поради бременност и раждане да няма прекъсване, с оглед на това тя да получи след това възможно най- високото обезщетение. В този случай обезщетението, което се изплаща след раждането, ще се изчислява на база дневното възнаграждение, което работничката/служителката е получавала през последни 24 месеца, считано преди отпуска поради временна неработоспособност.
Благодаря ви! Аз исках да напиша вместо ТЕЛК - ЛКК, но не можах да редактирам написаното вече от мен.
Означава ли, че през тези 9 месеца на продължителен болничен осигуровките за общо заболяване и майчинство са по 650 лв. или въобще никой не плаща осигуровки?
Здравейте,
Моля ви за разяснения относно следното обстоятелството, поради високо рискова бременност жената е в продължителен болничен чрез ТЕЛК комисия от АГ, след което преминава в 45-дневният болничен за бременност и раждане. Въпросът ми е през времето на продължителният болничен от ТЕЛК и ако НОИ внася осигуровките то те на каква стойнос са? Равни на вноските които са били внасяни по време на активният трудов стаж на лицето преди да излезе в продължителен болничен или НОИ ще ги внася равни на минималните? И след като настъпи раждането през първата године кои осигуровки се взимат предвид, когато е имало продължителен болничен преди това? Благодаря ви!
Мисля да е само по силата на учредителният акт???
Размерът на заплатата по трудов договор в другото дружество е малко над минималната, в допълнение има пенсия за стаж и възраст.
Здравейте,
Предстои ми откриване на ЕООД, като във дружеството единственият служител ще бъде управителят. В същото време управителят работи на 8-часов трудов договор във друго дружество.
Не се очаква да получава заплата от новото ЕООД.

Въпросът ми е какви осигуровки ще дължи управителят в този случай?
Знам, че много пъти е дискутирана темата но не мога да се ориентирам в ситуацията. Благодаря!