Неправилно Ви се струва и защо да не очаквам конкретен отговор? Ако някой знае или допуска как се е формирирал този отговор на МТСП просто да сподели.
Аз пак да питам а ако някой може, да ми отговори- Къде в ПМС-то е записано това, което са отговорили...
8. Служител във фирмата през месец януари е с по-висока заплата от месец февруари и март (годишен бонус например). Ако компанията бъде одобрена по мярка 60/40, означава ли, че на служителят трябва да се изплаща януарската заплата и защо не се взема средния доход за последните 6 месеца например?
Помощта, която държавата изплаща е в размер на 60 на сто от размера на осигурителния доход на осигурените лица за месец януари 2020 г., и при не по-малък размер на възнаграждението в сравнение с месец януари
Именно за това, че само там се е появило такова тълкуване се чудя от къде са го взели.
Из въпросното ПМС
§ 4. (1) Контролът по прилагането на постановлението се възлага на Националната агенция за приходите и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

(2) Агенцията по заетостта и Националният осигурителен институт предоставят по служебен път информация на Националната агенция за приходите и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, необходима за осъществяване на контрола.
 
От тези  институции няма такъв отговор, дори при разговори с тях не застъпват това становище.



















Може ли допълнителна информация относно отказа при по-ниски трудови възнаграждения в сравнение с тези от януари? Съгласно кой нормативен акт и коя норма от него? Благодаря предварително!
не разбирам отговора на 8 въпрос на МТСП- от кой член във въпросното постановление става ясно, че изплатената заплата  за съответния месец трябва да е равна на януарската.
В чл. 1 ал. 8 на ПМС пише - 8) Работодателят изплаща пълния размер на трудовото възнаграждение на лицата по ал. 5 за съответния месец и заплаща дължимите осигурителни вноски.
Някакви идеи от къде идва този отговор?
Earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization=EBITA