Благодаря за бързият отговор, както и за приложението!
Успех на целия екип!
Здравейте,
защо не се изписва МОЛ на доставчик и получател? Може ли да се добави?
Предварително благодаря!
Здравейте!
Включвам се и аз по темата - с огромна благодарност към администраторите на сайта за визия и възможности! Не мога да опиша колко време ми спестявате с вашите модули! При първа необходимост ще направя абонамент, но и аз като другите ще очаквам по-гъвкави предложения за абонамент.
Отново огромно благодаря за труда, който полагате, за да улеснявате такива като мен!
Бъдете здрави!
Нина Кършакова
(между другото счетоводител)
Здравейте, колеги!
Включвам се и аз по темата. Ще говоря за себе си - имаме малка семейна фирма от 1990 г. та до сега. Персоналът ни стига до 10 човека наети, барабар с мен. Моят съпруг е шефа. Поради факта, че трябваше да завися от чужди хора за водене на счетоводство (то не бях сигурна и как ще го водят), запретнах ръкави и започнах да уча счетоводство - от нулата. Посещавах и курсове. Впоследствие завърших финанси във Велико Търново. До ден днешен водя счетоводството на фирмата, и съответно съставям и ГФО. В течение на годините съм имала няколко данъчни ревизии, които приключваха нормално. Кой по - добре от мен ще знае дейността на фирмата, специфичните й особености (работим в сферата на строителството), а и това е моят семеен бизнес! Тази малка прелюдия (за която моля да ме извините, ако съм отегчила някого) е свързана с темата - не приемам идеята за лицензиране въобще на счетоводителите. По тази логика за всяка една професия трябва да се иска лиценз. Нека да има лиценз - за експерт счетоводители и одитори (въпреки,че и за тях не съм сигурна какви професионалисти са).
Здравейте, включвам се и аз по темата с въпрос.
През 2004 г. ноември и декември бях безработна. Не съм плащала здравни осигуровки. До преди една година близо тези два месеца при проверка ми излизаха като месеци без данни за здравноосигурителни вноски. Тази година ги няма като информация.
В този случай, трябва ли да подавам искане за отписване на задължения по давност, ведно с лихвите?
Здравейте,
към Basic - прилагате ли копие от удостоверението за липса на задължения към заявлението, и каква е последната колонка "номер"?
допълнение - възнаграждението за личен труд си го изплатете на датата на внасяне на осигуровки и ДОД.
Здравейте,
да-можете, не е грешно,аз правя същото в нашата фирма.
Уведомление по чл.62 се подава в НАП задължително само при промяна на длъжността и срока на договора.Прочетете указанията за попълване на уведомлението.
Поздравления на целия екип на К и К за прекрасния сайт, който сте създали и поддържате винаги актуален!
Пожелавам ви всеки ваш ден да е спорен и хубав!