При дисциплинарно наказание, предупреждение за уволнение по чл. 188, ал. 2 от КТ, трябва ли да се премахне клас прослужено време?
 :good:Съгласна съм с Вас, благодаря Ви и слънчев ден от мен :smile1:
Е това с извънредния труд ме развесели и то на прием :smile1:
Не е с приспиване.
Служител е командирован със задача: "Участие в прием" след работно време. Полагат ли му се дневни в този случай.
Сметка 9989 приключва ли се в края на годината
За корекция на Декларация 6 се посочва "К", а за коригиране на декларация 1 по същият начин ли се процедира? Съгласно нардба Н-8 трябва да се подават едновременно, но може ли едната на технически, а другата на хартиен носител.
с тридесет лева по-малко, а може ли да се пусне тази разлика с ДОД за месец януари.
ДОД за месец декември трябва да се пусне през месец февруари. Поради техническа грешка вместо ДОД за декември е пуснат този за януари. Как трябва да се процедира в случая.
Някой да е наясно с указанията за попълване на прогноза 2016 -2018 г.на постъпленията от местни приходи и разходи от местни дейности.
По договор имаме банкова гаранция. Бюджетно счетоводство сме. Осчетоводихме гаранцията по следния начин 5013/4831 по параграф 88-02, трябва да е по параграф 93-10. Преводът на тази гаранция към първостепенния разпоредител как ще се осчетоводи по параграф 61-09.
Служител  назначен на четири часов работен ден с основно трудово възнаграждение от 94.00 лв. през 2007 година. В трудовата книжка към днешна дата, как трябва да се отрази, възнаграждението за четири часа или за осем часов работен ден /188 лв./ 
Съгласно чл. 222, ал. 3 от КТ, ако служителят е придобил право на пенсия и е работил през последните 10 години при същия работодател получава право на обезщетение в размер на брутното му възнаграждение за срок от 6 месеца.
През 2014 г. се прие това обезщетение да е в размер на 7-брутни заплати, някой може ли да ми каже основанието.
Трябва ли да се уведомява ИТ, ако назначим служител с ТЕЛК на друга длъжност.
Благодаря Ви!
Служител е назначен на шест месечен изпитателен срок през октомври 2013 г. Изпитателният срок изтече през април 2014 г. За длъжността на която е назначен му се полага 25 дни отпуск + 9 дни допълнителни. Служителят е ползвал и учебен отпуск по чл. 169. ал. 1 от КТ. Към днешна дата лицето има ли право на целият размер от 34 дни платен годишен отпуск?
Лицето е назначено по чл. 68, ал. 1, т. 1 и чл. 70, ал. 1 и ал. 2 от КТ. В уведомлението е посочен срок на договора 04.04.2014 г.
Служител е на изпитателен срок до 04.04.2014 г. След изтичане на този срок, за да се удължи договора трябва да се подаде уведомление по чл. 62, ал. 4 от КТ. НАП.
През изпит. срок служителят ползва 5 дни платен отпуск, следователно изпитателният срок спира да тече по време на отпуска, от какъвто и вид и размер да е той, и изпитването продължава за остатъка от договорения срок, след като служителят се върне на работа и започне реално да изпълнява служебните си задължения.
Въпросът ми е от коя дата мога да пусна необходимото уведомление?
На основание чл. 190, ал. 1 т. 3 и във връзка с чл. 188, т.1  от КТ служител е наказан със забележка.
В този случай трябва ли да й спрем допълнителното възнаграждение за професионален опит към заплатата.