Не, справката съгласно чл.73 ал.6 е за " ... изплатените през годината облагаеми доходи по трудови правоотношения и за удържаните през годината данък и задължителни осигурителни вноски. "

Благодаря, че ми раздеяхте съмненията  :wink1:
 Колеги, според вас подава ли се информация в Справка по чл.73. ал.6 за самоосигуряващо се ли це, което няма изплатен доход за личен труд, но има внесени чрез Дружеството осигуровки?
Дори да не е рекламна смятам, че е услуга.  :smile1:
Дано и от НАП да мислят като Вас, притеснявам се да не го третират като покупко-продажба и да ми търсят ДДС за фактурираните подаръци.
Здравейте,
Какво е основанието за превода, договори има ли, няма ли, не става ясно. Информацията е много малко. Ако има документи бих я минал през сметка за доверители, съответо и някаква комисионна бих начислил за услугата, но...

Договор за подаръците нямаме нито с турската фирма, нито с рекламната агенция. Основанието за превода е наша фактура с текст " Възстановяване на разходи за коледни подаръци"
Не мисля, че е рекламна услуга, защото става въпрос за кошница с храни и напитки, върху които няма лого или име на фирмата, името е изписано на картичка закачена към кошницата.
 Здравейте, имам следния казус: Ние сме фирма посредник между турска фирма, предлагаща телевизионни канали и български кабелни оператори. За Нова година турската фирма ни превежда сумата от 1000лв. с която да закупим и доставим на клиентите и подаръци. Ние сме рег.по ЗДДС и тъй като стоките, които сме закупили не напускат страната трябва да начислим ддс във фактурата, която издаваме на турската фирма за подаръците. Права ли съм ли бъркам нещо?