Здравейте!
Доста четох, но не успях да изчета целия форум, а имам няколко въпроса.
Казусът е следният:Излизам  в 45 дневен отпуск на 10.02.До сега имам 18 месеца в фирма ,но на 4 часов работен ден(казаха ми че ще се водят наполовина т.е 9 мес. осигурителен стаж)
  1.При попълване на калкулатора трябва да нанеса осигурителния доход за 18 мес. за  4 часов работен ден или да събирам сумите два по два месеца (след като ще се водят 9 мес. осигурителен стаж.)?
Преди това съм работила в  друга фирма 15 месеца на 8 часов работен ден.Преди това в др фирма ...Имам достатъчно осигурителен стаж.
  2.За този период мога да видя осигурителният си доход в НОИ и  да го попълня,но объркването ми идва, от това че за някои месеци сумите са еднакви,а за др са различни.През тези периоди не съм била в болнични,нито заплатата, на която ме осигуряват се е променяла.
3.За брутна заплата и нетна заплата не съм сигурна какво да впиша.
Извинявам се за некомпетентността, но повечето работодатели осигуряват на минималното възнаграждение за съответната професия, реалната заплата е друга, фишове с нето не се получават...и т.н.) Виждам че при вписване на ОД и натискане на бутоните, калкулатора изчислява ,че брутото е = на ОД.Така ли е?
При осигуровки на заплата 400лв, в НОИ за ОД веднъж пише 400,др месец - 406.19, др мес.-  416.53 като работните дни за тези месеци  са били еднакви.В този случай кое е брутното възнаграждение и ако е сумата ,на която ме осигуряват,то тя не винаги е равна на ОД.Така ли?
Много и то сигурно глупави въпроси,но бих искала все пак някой да ми разясни.
Благодаря на отзовалите се!