Все още никаква промянаа при мен. Платена преди седмица и все още не е отбелязана в систематаа им. Или все още неработи напълно системата им  :blink:
Някой да е видял потвърждение за получено плащане в системата на НАП?
Направих превода в четвъртък и все още не е отчетено при тях.
@gnd При мен беше същото
Ползвам онлайн банкирането на ПИБ и направих валутен превод. Най малкото, таксата ми е по малка (10 ЕВРО).
Направих плащането вчера към обяд и гледам в системата на НАП все още не са отбелязали като платена.
Явно следят и одобряват плащанията ръчно  :blink:
Някой да има информация, дали събраното ДДС от януари ще се плаща този месец или на тримесечие, когато се подават декларациите? От националният телефон на НАП, с която е говорила счетоводителката ми са и казали, че тия пари си стоят у нас и ги плащаме на тримесечие също тези фактури не се включват в месечнта декларация за ДДС.
Сега и другият въпрос, това ДДС, което сме събрали, пак ще го плащаме до 14 следващият месец или?
@SBR Ако нямаш клиенти от ЕС които не са ригистрирани по ДДС - Не, няма нужда да се регистираш по новата система.
Аз също съм регистриран вече. Ха да ни е честито ;)
Така мисля да направя и аз според това което разбирам от последното изречение :blink:
Днес получих следното:
Цитат
Уважаеми клиенти,

 

Уведомяваме Ви, че подаденото от Вас заявление за регистрация за прилагане на специален режим в ЕС за облагане с ДДС на доставки на далекосъобщителни услуги, услуги по радио- и телевизионно излъчване или услуги, извършвани по електронен път с получатели данъчно незадължени лица с постоянен адрес или обичайно пребиваване в друга държава членка (специален режим в ЕС), ще бъде разгледано в най-кратки срокове.

 

Решението ще бъде издадено в първите работни дни на 2015 г. , тъй като новите разпоредби в ЗДДС, касаещи обработката на заявленията за регистрация по режима влизат в сила от 01.01.2015 г.

 

В случай, че отговаряте на условията по чл.156, ал.1 от ЗДДС, регистрацията Ви за прилагане на специален режим в ЕС ще бъде в сила от 01.01.2015 г.

 

А каква ДДС ставка ще трябва да начисля за плащания в началните дни на 2015, преди все още да бъде издадено решението?
@k_radomirova когато получавате някакво плащане, Вие, като собственик на сайта трява да изисквате от клиента данни за неговата идентичност. Все пак се извършва някаква търговска дейност на международно ниво. Специално при плащане с пейпал можете да изискате/настроите системата си и да получавате данните във вид ня шипинг/място на доставка. Такаа правя аз. А и е по лесно и не се тормозят клиентите по време на поръчка защото, тези данни така или иначе си ги имат запазени в пейпал акаунтите си.

В крайна смека, имали вече одобрени регистрации? Идват празници и свършва годината вече.
Банковата сметка, която се попълва трябва ли да е в Евро или може и в лв. ?
Пробвах тестовата версия и подадох заявление за регистрация. След 4-5 дена все още си седи на статус "Приет"
Тези, които са подали по истинската версия, дали са били обработени?
Моята счетоводителка също каза, че все още не е била обнародвана промяната.
Къде пише, че стока за подаване на регистрация е до 10.01.2015?
Здравейте,
предлагаме продукти за уеб дизайн и ги продаваме чрез нашите сайтове, като 99.99% от клиентите ни са от чужбина.
Желаем да открием афилейт (партньорска) програма, при която всеки желаещ ще може да промотира нашите продукти и съответно ние ще им плащаме процент от продажбите реализирани чрез тях.

Интересува ме, по какъв начин ще се осчетоводяват тези плащания към нашите партньори?

Плащанията от крайните клиенти за нашите продукти ги получаваме чрез PayPal. Сметката ни в PayPal е фирмена и се използва и осчетоводява както обикновена банкова сметка, т.е месечен отчет за всяко движение по тази сметка. За всяка продажба издаваме фактура и за всяко плащане за услуги (напр. хостинг, домейни) получаваме документи (фактури) удостоверяващи това изплащане и осчетоводяват както си им е редът.
Изплащанията на комисионните към партньорите също ще бъдат направени чрез PayPal. И въпроса е: Как да бъдат очетоводени тези плащания, след като по-голямата част от тези партньори ще бъдат части лица от чужбина и ние няма да имаме никакви издадени документи от тяхна страна за тези плащания?

Благодаря на отзовалите се.