И Д1 и Д6 се отнасят за м.08.
Днес 31.08.14 пуснах Д1 и Д6 с дата 31.08 и нямаше никакъв проблем-данъка по чл.42 ЗДДфЛ се отнася за заплата за м.08.
Данък от заплатите за м.8, но винаги до сега съм декларирала Д1 и Д6 на последния ден от месеца, заедно с изплащането на заплатите.
В колона 2 декларирам данък по чл.42 ЗДДфЛ.
Опитвам се да променя датата на колона 2 на 29.08, но не става-дава съобщение, че трябва да е последния каледарен ден на месеца , но той е в неделя. Как да постъпя в този случай?
Благодаря Ви за бързия отговор. В такъв случай трябва само да корегирам датата на Д6 и да ги пусна отново?
Колеги, допуснала съм грешка при подаване на Д1 и Д6 днес - в колона 2 на Д6 като дата на изплащане съм попълнила 31.08.14. Съответно получих протокол с отхвърлени Д1 и Д6 - датата на изплащане/начиаляване не може да е в бъдещето, а декларациите са отхвърлени поради нарушаване на изискванията за едновременно подаване на Д1 и Д6.
Въпросът ми е при подаване на коригирана Д6 (с дата 29.08.2014), заедно с Д1 код за корекция на  Д6 трябва ли да е К, а за Д1 като няма корекция?
Здравейте колеги,
Моля за помощ по следния казус:
На 20.03.2014 г. заплащаме стока на чешки производител, който ни издава инвойс. Даваме поръчка на DHL за превоз на стоката до България, но те загубват стоката някъде в Европа. Отправяме рекламация към DHL и те признават загубването на стоката и ще ни възстановят стойността й.
Въпросът ми е трябва ли да пускам някакъв протокол след като стоката въобще не е влизала в България и какви документи от DHL трябва да изискаме?
Благодаря Ви. Лек и успешен ден на всички.
Здравейте колеги. Когато подаваме декл.1 за самоосигуряващо се лице, пенсионер (има задължение само за ЗОВ ) и не  подаваме декл.6 как се процедира? Дали трябва да се чекне "Няма основание за подаване на Декл.6-не се прилага чл.2 ал.4 от наредба Н-8 (при подаване с ел.подпис)?
Колеги, на сайта на НАП са качили обновена версия на програмния продукт за подаване на декл.1, 3 и 6, в която вече има възможност за въвеждане на данни за м.01.2014.
Приятна работа!
Здравейте,
За начислено и изплатено възнаграждение за м.Януари по трудово правоотношение към 31.01.2014 год. трябва да подам декл.1 и декл. 6 с код 5 едновременно в срок до 25.02 и в същия срок да внеса осигуровките и данъка по ЗДДФЛ, но декл.1 от прграмния продукт на НАП ( последна версия, мисля че е 6) все още няма срок 01.2014.
Сблъскал ли се някой друг с този проблем и как да бъде разрешен?
Много Ви благодаря. Приятен и ползотворен ден.
А дължат ли се осигурителни вноски върху този доход?
Благодаря ви.
Колеги, имам колебания относно следния казус:
Физическо лице, съдружник и управител на на ООД финансира фирмата за определена сделка  (оформено с договор за заем)  и след няколко месеца, но в рамките на годината заема е върнат, заедно с начислена лихва в рамките на общоприетата (приблизително колкото е лихвата по депозити в банка). При изготвяне на ГДД по чл.50 от ЗДДФЛ няма раздел, включващ доходи от лихви. Тъй като ООД не е удържало и внесло окончателен данък 10% върху дохода от лихва трябва ли физическото лице само да внесе този данък?
Моля, помогнете.
Управителят е съдружник в ООД . Благодаря за отговора.
Управител на ООД, вписан в ТР, нямащ сключен договор за управление на дружеството и нямащ определено възнаграждение за дейността си по неговото управление се осигурява като СОЛ ( тъй като е пенсионер с намалена работоспособност е избрал да се осигурява само здравно). Правилно ли е за положения личен труд да пуска фактури от едноличната му фирма -ЕТ и ако не - за полученото възнаграждение дължат ли се осигурителни вноски и в какъв размер?
Следва ли пенсионер поради инвалидност с 60% намалена работоспособност, назначен по трудов договор да плаща ДОО?