Отказът по мейла ли го получихте?
Да по мейла го получих.
Здравейте,
днес получих отказ за вписване на ГФО в ТР за  2015 г. Грешката е че отчета е подаден с грешния електронен подпис :blush: :blush: :blush:. В отказа има едно изречение - Посоченият порок не може да се отстрани с допълнително представяне на документи.
Въпросите са ми следните: Трябва ли сега да подадем наново отчета в 7 дневния срок за обжалване?
Важи ли още това че ако е минала повече от една година от извършването на нарушението не подлежим на акт?
Благодаря Ви предварително
Извинявам се но нашата счетоводителка няма представа от такива неща !
А като му плащат на ръка в Ирландия как става ?  Ако издаде фактура без касов апарат трябва ли задължително да е по банков път плащането?
Да има и реално си ги произвежда орехите и лешниците.
Здравейте,
имам следния въпрос. Земеделски производител на орехи и лешници иска да си изнесе продукцията в Ирландия. Няма регистрирана фирма, няма касов апарат. Какви документи ще му трябват за износа, като реално продажбата ще стане в Ирландия.
Тоест за да бъда управител на двете ЕООД- та трябва да се осигурявам  СОЛ + ДУ  така ли да го разбирам ?
Здравейте,
управител съм на две  ЕООД- та
1 . На едното съм собственик без обявен ДУ в ТР  и все още не съм се осигурявала по никакъв начин защото не е стартирало дейност.
2. На второто ЕООД не съм собственик има обявен ДУ в ТР с възнаграждение, но и то още не е стартирало дейност и няма стартирало осигуряване.
И двете ЕООД -та ще стартират дейност почти едновременно.

Моля ви да ми дадете съвет дали мога да се осигурявам само като СОЛ, може ли на това ЕООД на което не съм собственик да  отпиша ДУ от ТР ?


Намерих си отговора на въпроса  ::)
Въпроса ми беше мотивиран от това че някъде четох че   задължително ГФО трябва да е подписан   от счетоводител! Ще задам по точно въпроса си - мога да си съставя ГФО аз съм собственика , трябва ли да има подпис и на счетоводител?
Здравейте, може ли ГФО  да се изготви и подпише от собственика на ЕООД / ЕООД- то е  без стартирала дейност и регистрирано през 2012, няма обявен управител с ДУК,  само е внесен капитала дори не е открита сметка а още си е в набирателната/?