Здравейте ! Фирма рег.по ддс в България продава стоки чрез платформата на емаг в Румъния на физически лица. Плащанията са чрез платформата на емаг с онлайн карта или наложен платеж. Следва ли да се  издава касова бележка от фирмата ?
Здравейте ! Искам да питам управител в ЕООД с договор по  ДУК декларира ли го в ГДД по чл. 50 Приложение 1 т.к има доход от наем?
Подава ли се справка за осигурителния доход т.к лицето е било от 01,01,2018-30,06,2018 като самоосигуряващо се  и след това по дУк.
Здравейте!
Дейността на фирмата е разносна търговия . Предлаганата от нас стока е с 2 годишна гаранция и ни се налага да издаваме сторно : Рекламация или връщане на стока , но възниква проблем при издаването на документ от ФУ . Реквизити  който са задължителни са номер, дата, месец, година и час, минути  и секунди  на издаване на фискалния бон, по повод на който се издава сторно документът, причината за сторно операцията и надпис „СТОРНО“. При мен не ми дава да попълня година приди 2018 г. т.е ако имам да сторнирам трябва да е с година след 01.01.2018 г.. Каква дата е редно да посоча?
Еднодневните договори подлежат ли на застраховка трудова злополука ?
Здравейте!!! Искам да Ви питам относно договорите по чл.114а освен договор трябва ли да се връчва на лицето служебна бележка за проведен инструктаж и в книгите за начален и периодичен трябва ли да присъстват????
Благодаря предварително !
Българска фирма регистрирана по ДДС извършва обучения В сферата на козметичните услуги на база на която издава сертификат за преминал курс на физически лица. Плащането се извършва от полска фирма.Обучението е в България. Интересуваме дали ще трябва да начисля ДДС в България съгл. чл.21, ал.4, т,3 от ЗДДС или няма да начисля съгласно чл.21, ал.2 от ЗДДС
Здравей!
Въпроса ми е следния .
Фирма не регистрирана по ДДС издава фактура без да начислява ДДС след един месец се регистрира по ДДС и се налага да се издаде Кредитно известие към тази фактурата -   Кредитното известие трябва ли да е с начислен 20% ДДС?
Благодаря предварително!