Да , подадох Д1 с вид осигурен 22 , код корекция и верните данни - успешно приета. Но СОЛ е ходил в НАП и от там твърдят, че това не е достатъчно.
Здравейте! Имам следния въпрос - На самоосигуряващо се лице е подадена в срок декл. 1 с код 22 , попълнен е процентът за осигуровките - 19,8 , но е изпуснат процентът на здравното осигуряване. Подадох декларация с код корекция с верните данни, вид осугурен - 22. От НАП са обяснили на лицето, че това не е достатъчно и че трябва за месеците от февруари до септември да се подаде декларация с код 12 и попълнен само процента на здр.осигуряване. Такава декларация не може да се генерира, пробвах с код корекция и вид осигурен 12 , но ми дава съобщение - нарушена последователност в подаваните декларации.
Ако подам редовни декларации с вид осигурен 12 няма ли да се дублират осигурителните вноски на лицето?
Здравейте! И аз се обърках нещо. Въпросът ми е - трябва ли да подава Справка за окончателния размер СОЛ, управител на ООД, който полага личен труд в дружеството и е получавал възнаграждение.
Първото е вече свършено  :wink1:, за второто благодаря!
Здравейте! Имам следния казус - лице, назначено по редовен ТД на 01.07.2014 г. При освобождаването му/ на 01.12. / представя трудова книжка, от която виждам, че е редовно осигуряван в друга фирма до 15.08.2014. За времето от 01.07 до 15.08 - има дублиране на осигуровки. Въпросът ми е - какви корекции трябва да направя в Д1, при условие, че няма да променям сумите за осигуряване, а само видът на договора /втори трудов договор - 4 часа/. Кога трябва да направя корекциите и какви документи да издам на лицето за регистрация в Бюрото по труда / на трудовата книжка ще има дублиране в датите/.
Не можете да подадете отчета по ел.път след като не сте съставител. Можете само на място в АВ  - заверено натариално Г2 , декларации по чл.13 ал.3 и 5 , номатиално заверено пълномощно.
Благодаря за скоростната реакция.
И аз имам следния въпрос. Не съм съставител на ГФО за 2012, но от началото на 2013 г. имам нотариално заверено пълномощно за ЕООД. Ел.подпис е на моето име.  В Г2 моето име ли трябва да впиша като заявител и да приложа и двете декларации- по чл. 4 и 5- едната подписана от управителя, другата от мен като заявител?
Здравейте! От началото на 2013 година  СОЛ се осигурява на пълните осигуровки и е подадена Д 1 в срок. При изготвянето на годишната Д 6 установих, че за изминалата 2012 год- лицето се е  осигурявало без ОЗМ. Какво трябва да направя, след като съм изпуснала срока за подаване на декларация за промяна в осигуряването.
В тази връзка -  как тълкувате "балансова стойност на активите"- стойността на актива на баланса или балансовата стойност на ДМА ?
Благодаря за скоростната реакция, ама явно аз не съм си формулирала питането както трябва. Лицето се е осигурявало до сега на 420 лв. без полагане на личен труд. От този месец се появява във ведомостта на дружеството със сумата от 600 лв. и съответно се подава декл.1 и 6 с данъка. Не съм на ясно обаче, трябва ли да се регистрира това като трудов договор или някаква друга декларация да се подаде ?
СОЛ на ООД до сега е осигурявано на 420 лв. От тази година иска да получава възнаграждение в размер на 600 лв., което е разход на фирмата. Въпросът ми е - трябва ли да подава някаква декларация за промяна на осигуряването и каква?