Добър вечер колеги, моля Ви да ме насочите как да отразя продажба по чл. 163а в микроинвест! Не може да се попълни клетка 8а. Предварително Ви благодаря!
Изхождам от факта, че самата цесия е финансов инструмент. Моля за Вашето мнение!
Според мен това е финансов приход!
Колеги, моля за помощ! Фирмата е цесионер по договор за цесия. Контировките които съм взела са : м. септември 498/752- сумата на цесията, 501/729- възнаграждение, което съм получила по договора, 501/729- сумата по самия договор, която е получена м. 12, 752/498- прекратяване на договора м. 12. Моля за Вашето мнение!
Здравейте,
Моля за Вашето съдействие по повод отразяване на услуга в ЕС ! В коя клетка в ддс да отразя продажбата на услуга? И дали програмата на Нап за ДДС ще  направи връзка между регистъра и виес декларацията? Надявам се да ми помогнете, защото за първи път подавам такъв тип декларация!
Здравейте!
Ще Ви бъда благодарна, ако някой от колегите ми разясни дали при доброволна рег. по зддс трябва да има договор за счет. обслужване между свързани лица / брат сестра/. Предварително благодаря!
Много благодаря за съдействието Ви!  Лек и успешен ден!
Здравейте! Въпросът ми е свързан с декларация чл.73 за 2014 год. Имам фирма, която плаща наем на лице с 70% ТЕЛК . Трябва ли да подам декл. 73 за 2014 год след като не съм издавала бележка и не съм внасяла авансов данък? Моля за вашата помощ, защото за първи път се сблъсквам с този казус!
Здравейте,
ще имате ли възможност да ми изпратите въпросната таблица, чрез която се приключва 611.
Предварително Ви благодаря!

jana_cholakova@abv.bg
Много Ви благодаря!
Здравейте, имам следния казус, за който ще ми трябва компетентно мнение! Клиента ми купува фирма, която е ЕООД- м.03.2013. Счетоводителят който е водил фирмата е направил необходимите справки за оповестяването, които са подписани от стария собственик. Въпросите ми са: Документите за ГФО, които ще пращам за 2012 год. от кой трябва да са подписани от стария собственик или от правоприемника? И дали с ел. подпис на новия собственик ще мога да подам оповестяването на купената фирма?

Предварително Ви благодаря!