Здравейте,
не видях да има разискван подобен въпрос като моя: собственик съм на ЕООД и според ЗСч имам право да съставям ГФО и в ГДД по чл. 92, не ми е ясно какво да пиша в частта съставител и вид на правоотношението. Облигационно ли трябва да е с мен самата  :noexpression:
Здравейте,
за първи път подавам декл. 1 и 6 на служител на трудов договор и моля за помощ.
Стигнах до стр.5  на брутно трудово възнаграждение и там написах сумата по трудов договор, на т.31 записах същата сума, на т.32 изчислих сумата от т.31 по 9,7 % и съответно за здравни по 3,2 % и на т.34 извадих от брутното възнаграждение ДОО, УПФ и ДОД за сметка на работника и записах съответната сума. Правилно ли съм постъпила?
А в декл. 6 не знам на вид плащане какво да посоча :blink:

Благодаря предварително на отзовалите се :)
Не съм много сигурна, но мисля че отнема 2 седмици.
Аз ги подавам през физическо лице и засега нямам проблеми :)
След публикуването в държавен вестник.
Ако правилно съм разбрала пиша в договора ОМЗ 800.00 лв. и в декл. 1 го осигуряваме на същата сума без да е нужно да уведомявам НАП. За тях ще е достатъчно какво пише в договора и в декл. обр. 1 така ли е ?
Значи ако подпише договор с ОМЗ 800 лв. трябва и да го осигуряваме на тази сума, но все пак не е ли редно да коригирам уведомлението, тъй като сме посочили ОМЗ 662 лв.
Уведомлението го подадох с 662.00 лв.,т.е равно на МОД, но ако е възможно да го коригирам бих го направила.
Здравейте,
Питането ми е сходно на обсъжданата тема, затова реших да си задам въпроса тук:
Законно ли е работник да сключи трудов договор с ОМЗ 800 лв., а да се осигурява на МОД за длъжността.
Много благодаря marpan_64  :give_rose:
Аз също търсих в клас 6 и след като нищо не намерих реших да питам и много по-опитните от мен  :smile1: . Със сигурност го пускам в клас 8.
Ще ви бъда много благодарна ако някой има длъжностна характеристика подръка
да качи или да ми пише на лични.
Хубав ден от мен!
Здравейте,
Искам да назнача тракторист на трудов договор и реших, че трябва да е в клас 8 "Машинни оператори и монтажници" с минимален осигурителен доход 662.00 лв., но днес след консултация с колежка ми каза, че тя ги отвежда в клас 6 "Квалифицирани работници в селското стопанство" и ги осигурява на минимален осигурителен доход 485.00 лв. и сега се чудя как да постъпя. Нужен ми е съвет как процедирате Вие.
Ще бъда и много благодарна ако някой може да качи и длъжностна характеристика 'Тракторист".
Благодаря!
miimi,
аз получих и еднократната помощ за майки студентки редовно обучение, както и всички други помощи за които споменавате.
Документът, който представяте пред социалното е уверение от университета, че сте студент редовно обучение. Ако според правилника на учебното заведение се водите редовен студент- няма проблем.

Декларация 6 е въведена с пик код и е правилна сумата. Единственото, което открих като вероятна грешка са месеците януари, февруари и юни не съм избрала 8% ЗО. Тоест са подадени декларации без посочен процент осигурителни вноски, а само осигурителен доход. Странно нищо не са ме питали когато съм ги подавала, а така са ги приели. Дали това е причината? И въпреки това дължимата сума не ми се засича.
Здравейте,
може ли някой да ми помогне? Става дума за регистриран земеделски производител, който е пенсионер и се осигурява само за здравни, които са /19.20 лв./. Всеки месец си ги внася, но след подаване на декларация образец 6 му се появяват задължения за сумата 133.24 лв. Миналата година си е вадил справка за липса на задължения, затова съм сигурна, че не са стари. Помислих си, че е възможно при подаване на декларация 1 да съм писала някъде вместо код 13 код 12 и ги проверих, но всичко си е така както трябва. Не разбирам откъде се появиха, моля за съвет!
Благодаря!
ЗДравейте,
въпросът ми не е много по разискваната от Вас тема, но някой знае ли защо регистриран земеделски производител, който е  пенсионер и си е плащал здравните осигуровки всеки месец след подаване на декларация образец 6 му излизат задължения?
Също ми изниква и въпроса дали ще е проблем когато съм посочвала в декл. обр.6 изплатени суми края на месеца?
Да, в брой е плащането.
Marpan 64,
Имате предвид да посоча плащането на хонорарите изплтен например през месец декември в декл. по чл. 55 ?