В ЕООД се осигурявам като СОЛ. С какъв тип договор мога да получавам възнаграждение за положен личен труд и да се призава за разход на фирмата.
И как ще се осигурявам и като СОЛ и за личен труд ли?
Как трябва да се внасят осигуровките на СОЛ -от сметката на фирмата или от неговата лична.
Ако фирмата няма банкова сметка има ли смисъл осигуровките да се осчетоводяват
Вече започвам да се чудя кой от двата варианта е по добре !
Има счетоводители които водят счетоводство на фирми със сключен ГД.
Имам ЕООД открито доста отдавна и в предмена на дейност е вписано финансово-счетоводни услуги.При това положение ГФО дали ще може да се заверява.Като физическо лице мога защото отговарям на изискванията за образование и стаж.
за лихви от налични ср-ва в банк с-ка
Здравейте ! Приходите от лихви къде трябва да се отразят в декл по чл 92. Имам предвид трябва ли да се посочат в преобразуване на сч.финансов резултат
Благодаря Ви
Аз взимам сч записвания които посочихте ,но се оказа че имам колежки които взимат записванията през гр 30. Претисни ме данеби аз да осчетоводявам неправилно.
а нужно ли е да се осчетоводява през гр 30
Как би следвало да се осчетоводят закупени столчета
При спиране на дейнос та фирма за 3-4 месеца банковата с-ка трябва ли да се закрие .
Как е по правилно да се осчетоводят лихвите за просрочени осигуровки  по с-ка 609 или 621
От НАП са настояли да се подаде . Точно това ме притеснява
ООД  с управител който се самоосигурява като СОЛ  но съдружника в ООД  има подадена ОК 5  без да се осигурява . На съдружника трябва ли да се подава Д1 с нулеви ст-сти / като не получава възнаграждение и не полага личен труд /
Проблема е че това е кооперация  и няма как да стане с разпределяне на дивиденти .Предната сч не е осчетоводявала всички касови документи  не е правено засичене на касова наличност .
В об Ведомост фигурира нереална касова наличнос от предни години. Фактури и документи няма . В данъчната декл по чл 92 къде да я посоча тази сума и какво сч записване да взема .Фирмата не е регистрирана по ДДС.Възможо ли е да се посочи т т 8.1 разходи които не са документално обосновани .
Здравейте !
Какви счетоводни записвания да взема за ф-ра която е изплатена през 2017г но не е осчетоводера . Тоест има неравнение между касовата книга и оборотната ведомост.
При мен в случая има двойно подадена декларация 1 и 6 ако подам с код К Д 1 и 6 няма ли да остане пак двойно декларирана сума /имам на предвид не трябва ли да се направи заличаване /
Подадох Д1 с код за заличаване и Д 6 с код корекция с нулеви осигуровки като датите за начисл и изплащане са 31.01.2018. След разглеждане - отхвърлено като датата за заличаване е 28.02.2018. Самата декларация която искам да залича е за м.01.2018г и е подадена през м.03.2018
За м 01 2018 г е подадена в срок Д1 и Д6 . През м.03  по погрешка отново се декларира Д1 и Д 6 за м.01 2018 ./която е приета / Пробвах да ги залича , но беше отхвърлено .