земеделски стопанин съм, не съм счетоводител, мисля,че не е необходимо с този тон да ми го обясните. БЛАГОДАРЯ
код корекция с минус ли се подава
Здравейте, подадох Д6 с грешни суми, които са по-големи от действителните. Как да коригирам? Прочетох, че с код корекция , но същите суми с минус ли се подават и после с код 0 действителните или греша?
ами иска ми счетоводство, не стана с обяснение на писмото
Здравейте, някой минал ли е проверка по ДДС без да представя счетоводна отчетност на основание на горното писмо
Програмата им е оправена, от справки се зареждат уведомленията :good:
Да, но не мога да вляза в справки и да разпечатам уведомлението или да проверя дали е прието, излиза грешка, че нямам достъп
здравейте, получих новия БУЛСТАТ  на сина ми, подавам ДДС-то му с моя ел. подпис, добавен е към ел. ми подпис новия му БУЛСТАТ, но там няма възможност за подаване на декларации по ДДС, въпроса ми е пак ли по ЕГН ще подавам от януари? другия ми въпрос е защо като вляза за проверка на подадени декларации по ДДС не ме допуска? На 6.01 се обаждах на нац. им тел. и ми казаха да изчакам 2-3 дни и пак да проверя, е и днес пак не ме допуска
ЗП физическо лице. Днес се обадих в НАП, казаха по ЕГН и тип идентификатор- 0, не ми стана ясно защо 0, след като е физическо. Лице с Булстат. Същото и за нотариуси. Подадох нотариус с идентификатор 2- физическо лице с Булстат и посочих ЕГН, отхвърли го. Когато го подам с Булстат, който е различен от ЕГН, го приема, вече не знам, ще го подам по ЕГН и с 0.
Здравейте, моля за помощ, трябва да подам доход изплатен на земеделски производител, който има Булстат различен от егн, кое да запиша?
благодаря за бързия и компетентен отговор, от тел. за информация на  НАП не можаха да ми дадат отговор. :good:
Здравейте, моля за помощ, физическо лице ЗП регистриран по ДДС купува лек автомобил втора употреба от физическо лице, следва ли да се включи в дневника за покупки и ако "да" с какъв документ (има само договор).
благодаря предварително
здравейте, регистриран съм като ЗП, отдавам земя под наем и получавам рента, трябва ли да я включа в год. декларация по чл. 50 на основание на чл. 13, ал. 5 от ЗДДФЛ.
благодаря предварително
срока 13. 02. е само за тези, които попадат в чл. 104 -част от група
Чл. 104. (1) Лицата по чл. 4, които са част от група, прилагат политики и процедури за контрол и предотвратяване изпирането на пари и финансирането на тероризма, които обхващат цялата група, когато тези политики и процедури съдържат най-малко изискванията, посочени в чл. 101, ал. 2, или покриват тези изисквания чрез други средства.
(поне аз така мисля) останалите- месец май
ето още нещо , което намерих като план и се отнася за фирми със и без служители
http://www.dans.bg/images/stories/FID/Plan_obucheniya_zmip.pdf
Здравейте, като земеделски производител продавам трактор-  4 години от покупката. Трябва ли да декларирам сумата от продажбата в декларацията? Облагам се като ми се признават 60% за разход.
Благодаря предварително
Отново се ключвам, попълних уведомление за заличаване, но никъде не посочвам дата, на която е следвало лицето да започне работа. Притеснява ме Инспекция по труда каква информация получават.
Благодаря за съветите.
Ами от назначаването са минали 3 месеца, дали няма да ме глобят?
Здравейте, имам следния проблем. Назначих през юни работник в земеделието по член. 114, не е идвал на работа, няма внасяни осигуровки, но до момента не съм подала прекратяване по член. 62, лицето обаче се е регистрирало като безработно  на 06.08. и сега не знам ако прекратяване договора от месец 09 дали ще излезе информация в БТ, или да го залича?