И аз изчетох доста, и се обърках тотално. Не знам защо слагат и счетоводителите в чл. 4, т.16. Нали сме т.13 от ЗМИП. Дано някой има по-добра информация.
Задължените лица, които подлежат на вписване, са определени съгласно чл. 4, т. 16 ЗМИП“.

Междувременно Министерският съвет прие, че таксата за вписване в регистъра на лицата по чл. 4, т. 16 Петдесет лева ще е таксата за вписване в публичния електронен регистър на лицата, които по занятие предоставят услуги по дружествено управление (адвокати, счетоводители, данъчни съветници и др.), реши правителството днес“.
Колеги, какво дружествено управление предоставят счетоводителите? :hmmm:
Сега само в бюрото.
Да, водят го "без касов апарат". Вижте договора с Еконт. На края на месеца изпращат отчет по кои пратки са издали касови бонове от ваше име. Към всяка пратка  в тяхната система има прикачен подробен опис какво е изпратено.
Така е. Тези си ги начисляваме.
То май няма и приходи от продажби.
СС № 18 - ПРИХОДИ
6.2. Когато продавачът запазва значителни рискове, свързани със собствеността, сделката не е продажба и приходът не се признава.
6.3. Продавачът запазва значителни рискове, свързани със собствеността, когато:
г) купувачът има право да анулира покупката по причини, посочени в договора за покупко-продажба, и предприятието не е сигурно дали ще получи възнаграждение.
Е, при рекламация сторното е неизбежно. Връщаме и пари съответно.
https://nraapp02.nra.bg/cms5/apps/wqreg

Пишете "продажби от разстояние",  първото.
На стария сайт на НАП са. В момента не работи. Или при мен дава грешка....
И това 2_415/15.06.2018г. ЗДДС; чл.25, ал.3,т.4
ОТНОСНО:   определяне на датата  на данъчното събитие  по ЗДДС при онлайн търговия   
Предвид гореизложеното, данъчното събитие на доставките, извършени по електронен път, за които клиентите заплащат сумата на куриер или чрез банков превод, се определя по специалния ред на чл.25, ал.3, т.4 от ЗДДС и  възниква на датата, на която дружеството получи плащането.
Само цитат, защото не знам как да го прикача.
Прав е проверяващия. Намерете становището на НАП за което Ви писах във въпроси и отговори  във връзка с чл.25, ал.3, т.4 от ЗДДС.
Не е ли чл. 25 ал.3 т.4 от ЗДДС. Има и някакво писмо на НАП N 26-P-44/14.01.2009. Не го  намирам.
Здравейте, ако сте подали днес, изчакайте, отразяват се след 1-2 дни.
ОКД 5 не се подава. До седмица го заличават служебно. Наследниците подават декларация чл.50а за починало лице до 30.04.24г., ако има какво да се декларира.
Пробвахте ли: избор на осигурител, редакция на осигурител, новия процент,запиши.