ОКД 5 не се подава. До седмица го заличават служебно. Наследниците подават декларация чл.50а за починало лице до 30.04.24г., ако има какво да се декларира.
Пробвахте ли: избор на осигурител, редакция на осигурител, новия процент,запиши.
И ние имахме миналия месец със същото основание.Според мен е надвзета сума.  Сторнирах ги.
И при мен не са приспаднати, въпреки че е попълнено приспадане в декларацията....дори изпратиха писмо за непогасени задължения
Не, излиза като задължение на наследниците
Писали сме при проверки, че се ползва личен имот, без да представяме някакъв договор. Нямали сме проблеми.
Във въпроси НСИ
Важно: Лицата, които не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч през 2020 г. (а през 2019 г. са извършвали дейност), е желателно да подадат декларация (Приложение 11), като за следващите години, в които не развиват дейност, няма да подават декларация, докато не възстановят дейността си, което ще изисква подаване на ГОД.

Лицата, които и през 2019 г. не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч и са подали декларация, могат да не подават такава за 2020 година.

 
Подава, когато започне дейност. Това е отговор от ДАНС
Миналата година им се обадих точно защото и аз видях тази валидност. Накараха ми се и казаха да не го гледам това. Не се подава ако няма промени.
С писмо в НАП. Въведен....вместо... Може да Ви накарат да подадете нови дневници.
Здравейте, на мен при теглене антивирусната програма ми дава висока заплаха от троянец и изтрива файла. При вас как е?
Днес в Хасково категорично отказаха да ми я приемат, защото никой не знел каво да я прави.Виждаха я за пръв път." Елате пак"