Промяната на вида на осигуряването става до 31.01. на всяка календарна година - законово не можете да направите промяна със задна дата и следва да си внесете разликата в осигурителните вноски за този период.

http://www.noi.bg/benefits/insurance/1913-singlel

Ако някой от НАП Ви приеме със задна дата ОКД5 за промяна на вида на осигуряването би било на добра воля от негова страна .  :smile1:


благодаря !!!!! оставам задължен !!! :smile1:
През м. юни 1993 г. създадох ЕТ и започнах да се осигурявам „за всички осигурителни случаи”. Така съм се осигурявал през периода 1993-2002 г. 
От 01.01.2003 г. до настоящият момент – юли 2014 г. се осигурявам „само за пенсия”, но не съм декларирал това в НОЙ/НАП в съответния срок.
Тъй като в НОЙ/НАП  продължавам „да се водя”, че се осигурявам „за всички осигурителни случаи” (а ми предстои да се пенсионирам)  – как може да бъде коригирано, че от - 01.01.2003 г. се осигурявам „само за пенсия” - какви документи са необходими и пред кого трябва да ги представя.
Моля, при възможност да ми отговорите !!!
Здравейте, търся удобна програма за съставяне на платени нареждания (безплатна или платена на разумна цена)
Благодаря много за компетентните отговори!!
Да, осигуровките и авансовите вноски по ЗДДФЛ плаща дружествеото.
Съдружник съм в дружеството и се самоосигурявам. Къде дължа (трябва да плащам)  месечните авансовите вноски по  ЗДДФЛ - в Офис на НАП по местоживеене или в Офис на НАП по регистрация на дружеството и къде нормативно е уредено това. Моля за отговор!