Не съм наясно с документацията към НОИ, но съм пенсионер от 06,09,2011 г и продължавам да работя в предприятието.Всяка година трябва да изпращам Заявления образец П-8, П-9, П-10.
Ако греша някъде, моля за поправка каква точно кореспонденция да изпращам към НОИ всяка година за преизчисляване на пенсията ми.
СД - во с нулев резултат за 2013 год. не би трябвало да подава такъв вид ГДД.
Благодаря Ви, предварително.
фирмата е ЕТ на патент и има приходи за 2013 г 142,00 лв , от гореспоменатото би следвало да не подава ГФО в АВ.
Благодаря Ви.
Трябва ли ЕТ,  което има дейност само 4 месеца през 2013 да подава ГФО, като регистрацията и дейността  на това ЕТ  от 2013 год или само за тези фирми, които не са имали никаква дейност.
Предварително Ви, благодаря за отговорите.
Тъй като фирмата е нямала дейност за предходната година, достатъчно ли е да се оринтирам по документите от предходната година и  коя институция се подава тази информация и каква е сумата, която се превежда в Агенция по вписванията.
Искрено Ви,благодаря предварително за съдействието.
Какво се подава към Агенция по вписванията до 30,06,2014  год, когато фирма има прекъсната дейност за предходната година и какъв ГФО се подава и оформя. Миналата година е подаден същата документация, но не съм бил счетоводителя в случая.
Ако може за повече яснота по въпроса, защото се сблъсквам за първи път.
Предварително Ви, благодаря за информацията.
плаща се от касата, защото няма открита фирмена сметка в банка, има много малко движение.
а самата счетоводна контировка как трябва да се запише.
Когато фирма е на загуба т.е сметка 123 е на - 219,7 лв, в ДЕБИТ и реално касата ми е на - 219,70 лв. в КРЕДИТ, от което  касата ми е на червено или трябва да пусна допълнителна счетоводна операция.
Благодаря Ви, предварително.
Какво счет.записване да направя при следното
- кредит 499  - 264,44 лв
- дебит каса 501  - 44,74 лв
Откъде мога да се информирам /таблици и т.н / относно "код" за дейност при подаване на  уведомлението до НАП при назначаване на работник.
Какви документи трябва да нося в НАП при назначаване на работници по трудов договор и съответно декларациите за осигуровки и заплати и всички останали документи. Трябва да попълня кодове относно дейността на фирмата /шивашки цех / в уведомителното писмо.
Благодаря предварително
Благодаря Ви.
Работещият е самият управител, който е пенсионер
Благодаря Ви, предварително.
как точно се прави инструктаж периодечен, месечен и т.н за ремонт на битова техника.В какви книги и бланки  за инструктаж се записва.
Благодаря Ви, предварително за съдействието.
В баланса на ЕТ на патент в графа ВЗЕМАНИЯ се появява сума, а реално няма такива. Откъде и как мога да проследя откъде идват тези вземания, тъй като и в ОПР- то няма данни.
Благодаря Ви, предварително за съдействието.