Благодаря за бързият отговор. Не знам дали има, написах го за повече информация.
Добър ден, имам питане относно: Какво е минималната заплата за шофьор на лекотовартен автомобил, по класификатора 8322 2006? съответно и ако е на непълно работно време -  6 часа, предполагам е пропорционално? Благодаря предварително за отговорите.
Тя каза, че като начисли дадено заплащане или обезщетение и той все я пита как си ги е съчинила. Лично съм чувала като й прави проблем за ведомоста за май месец преди години, какви били тези начисления. Тъй като работим в хранителен магазин и празничните дни.
Защо са близо 80 дни и той винаги гледа да прецака работника. На 25 юли близнаците правят 2 години и аз искам докато съм в отпуск по майченство да си пусна предизвестието.
Отново благодаря за отговорите, но сефга имам отново въпрос. Реших да напусна с предизвестие 1 месец, без въобше да ползвам отпуск. Отново говорих със счетоводителката и тя е категорична, че ням да ми изплатят натрупаният отпуск. Освен ако не говоря директно с него и да бъде оформено писменно. Моля за образец на молба за напускане с предизвестие и опоменаване на отпуск.
Благодаря за отговорите, сега предстои разговор с шефката.
Имам да ползвам 60 дни отпуска и ще искам да си я пусна цялата. През това време ще си търся нова работа.  А ако не ми разреши отпуск, ще си подам предизвестието за напускане.  При което си мисля, че пак ще трябва да ми изплати неизползваната отпуска. Две майки преди мен са напускали и не им е изплащал отпуската.
Бих искала да знам и по време на платен отпуск може ли да се започне на нова работа? Какво става и с останалата отпуска?
Ако може запознат да коментира и дали бих могла да си пусна 1 месец предизвестие по време на майчинство? Последният ден на предизвестието да съвпада с края на майчинството. Благодаря за отговорите предварително
Да попитам : има ли срок, например 10 дни, с който да си пусна молба за платен отпуск и работодателят да не може да откаже?
благодаря за бързите отговори.
Ако по някаква случайност си намеря нова работа и аз искам прекратяване на договора, трябва ли да ми изплатят натрупаният отпуск?
Здравейте, имам въпроси относно натрупан платен отпуск след майчинство. На 25.06.2016г ми свършва майчинството и искам от 26 щни да изляза в платен отпуск. Говорих с ЛС и ми казаха да се уговоря с шефката, но най-вероятно нямало да ми изплатят отпуската.
Може ли работодателят да откаже платен отпуск? На какво основание?
От ЛС също ми споменаха, че може да не ме вземат отново на работа, и да не ми изплатят натрупана отпуска за 60 дни. Какво права имам, за да не ме ощети шефката?