Благодаря, много..!!! :smile1: :smile1: :smile1:
422/702 и 422/4532 с плащанията в брой
411 партида клиенти с карти /702 и 411 партида клиенти с карти/4532

а при отчитането на парите в касата 501/422 по дати
 при получаването на парите в банката 503/411 клиенти с карти

дебитния остатък по сметката в края на месеца  е сумата която е заредена с карта, но поради почивни дни и дни за междубанкови преводи постъпват по късно
ЕООД  регистрирано по ДДС извършва 2 дейности - търговия (селскостопанска аптека) и арендува земеделска земя. Закупува от рег.по ДДС семена царевица без ддс. Начислявам по протокол ддс в дневник продажби и ползвам данъчен кредит в дневник покупки. След известно време част от тези семена продава, ако е на регист. по ддс не начислява ддс във фактурата, ако купувача не е регистриран, начислява ддс във фактурата. Правилно ли е ? При продажбата на регистр. по ддс , не се съставя протокол.
Благодаря! А не сме закъснели ако сега в м.март го декларираме в дневник продажби? А правото на ДК си ползваме при продажбата на автомобила и начисляваме ддс по общия ред?
Фирмата е дилър на употребявани автомобили. На 26.02.2015 е внесен автомобил от Италия и фактурата съдържа реквизити за ВОП. Трябва да начисля ддс по протокол до 15 дни от датата на дан.събитие и да включа ддс-то в справката за м.март? В кои колони на дневника за продажби?
Извършваме дейност търговия с горива, бензиностанция -търговски обект, с нивомерна система. Но притежаваме и товарен автомобил цистерна за превоз на течни горива, през 2014 извършвахме продажби и на едро, подаване на ЕДП и ЕДД с КЕП. Сега до 9 март трябва ли нещо да декларираме?
Аз пък съм с уиндолс 7 и IE9  и без нищо да правя за сега всичко е нормално, подадох уведомления без проблем.
Още един специфичен случай; ЗП В.В.В. получава ваучери през месец май 2014 като регистриран земеделски производител с ЕИК по ЕГН. на 04,09,2014 същото физическо лице създава фирма ЕТ и прехвърля в земеделската служба нивите вече на фирмата с булстат. ЗП се заличава. Днес 04,11,2014 желае да използва ваучера. фактурата за горивото на ЗП или на ЕТ да бъде издаде?
Запитах по телефона в земеделската служба , препратиха към министерството, но и оттам няма конкретен отговор, но обясниха, че след като ваучера е даден както ЗП, така е и отчетен в регистъра на митниците и ме препратиха към тях. От там пък не можаха да ми отговорят какво да направя.
Аз пък съм приела период на изравняване 1 месец за СИРВ. Подавам си обр.1 с код 01, следя часове в месеца да не превишават норматива напр. за м.08 са 168 часа и нямам извънреден труд никога и нищо не компенсирам в последствие. За празничните дни работи шефа (то в действителност е така, не само на книга) и няма увеличение за персонала.
или пък ще подпиша протокола със забележка за дупчиците, може пък да мине между другите.. :blush:
Ваучерът част А горе в левия ъгъл е продупчен с телбод, извадих телчицата без да се къса, но останаха 2 малки дупчици. Може ли да го взема ваучера или се счита за повреден. ЗП си го е дупчил, аз реших да отстраня телчицата.
Благодаря ви, за подсещането за СТМ .
Обадих се, трудова злополука е.
Никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем?
Извършено е нападение в търговския обект и работникът , който е бил на смяна е пострадал. В момента разследват полиция, съдебен лекар .. т н.. Това за трудова злополука ли се счита? Трябва ли нещо да се уведомява НОИ? В суматохата да не пропуснем нещо.. Моля ако някой е имал подобен случай или знае нещо по казуса
Здравейте!
Възникнаха ни доста проблеми с клиентите, когато разбраха, че фирмата е регистрирана по режима "касова отчетност". Направо заявиха, че няма да работят с нас


БРАВО!! само усложнения.. така и така ве ще си го внесете ддс-то, що ви трябва касова отчетност
и по тази логика, ние от бензиностанцията сме събрали ваучери напр. за 4000 лв., предаваме ги на доставчика с протокол , когато ни доставятгориво, фактурите винаги за платежно нареждане/ по банка, но излиза че за стойността на ваучера трябва да има касова бележка ?? Или нещо не разбрах??  :noexpression: :noexpression:
На бензиностанция ми е ясно - винаги има касова бележка - плащане в брой, по банкова сметка, дори и по протокол от метрология пробите. Въпреки, че както е обяснено в инструкцията една касова бележка от бензиностанция може д се плаща по един начин или в брой или по банка, не може част от сумата по банка друга част в брой. Но ние работим така, ако има плащане с ваучер, предварително се договаряме и фискалния бон е по банкова сметка или фактурата, описваме серията и номера на ваучера и стойността, съставяме приемо-предавателен протокол за ваучерите и разликата се превежда по сметка. В инструкцията прочетох да се съхранява касовата бележка за платената в брой разлика, но не и касов бон за стойността на ваучера?
Здравейте,
при доставка на дизелово гориво на едро на земеделски производител, плащането е с платежно нареждане, като има и 2 бр ваучери, трябва ли доставчика да издаде касова бележка от мобилен касов апарат за сумата на ваучера?
да, по банка е всичко и дивидента и данъка вчера платихме.. остана да подам декларацията
Собственик на ЕООД взема решение на 30.06.14 да си разпредели част от печалбата като дивидент - 16000 лв. В срок до 31.07. се подава декл.  по чл.55 за II трим. за данъка 5% - 800 лв. и се внася по сметката на НАП в същия срок, а остатъка - 15200 .. когато има пари , може и с данъка. Правилно ли е?