Не няма, но писах ако може потвърждение.
Здравейте! ЕТ нерегистриран по ДДС- дейност отдаване на автомобили под наем. Подлежи ли на облагане с патентен данък? Благодаря
Здравейте! ЕТ спира дейност от 01.01.2019 г. В началото на 2019 г има платени задължения по ДДС,
годишен данък за 2018г и платени банкови такси в размер на 49 лв. В статистика имам подадена декларация за неактивност. Трябва ли да се подава декл.по чл.50 за тези 49 лв. банкови такси?
Благодаря.
Здравейте! Фирма разполага с 4 обекта. Въпроса ми е за всеки обект отделна декларация ли се подава за използвания софтуер?
Благодаря
Здравейте! Имам въпрос относно програмата на НОИ за болнични. Какво правоотношение се посочва - безсрочно или срочно. Лицето е назначено по чл.67 ал.1 от КТ във връзка с чл.70 ал.1 до 28.01.2017. В НАП трудовия договор е обявен с код 01.
Благодаря.
Здравейте!Имам следния въпрос- договора ми е прекратен по чл.330 от КТ-дисциплинарно уволнение от 01.11.2016г. На 28.11.2016 ми се наложи да вляза в болница и ми се издава болничен лист, имам ли право на обезщетение поради болест? И какво следва да направя за да получа това обезщетение ако имам това право.
Благодаря.
Здравейте! При попълване на декларация по чл.92 съм попълнила основната част на декларацията, нямам преобразуване в увеличение или намаление, не дължа авансови вноски и съм го отразила, нямам документи за прикачване. Част ІX остава непопълнена. Нямам данни за Приложение 1 и 2. Като дам подаване ми изписва следното "не сте попълнили нито едно приложение". Въпроса ми е следния какво се прави в този случай.
Благодаря и успешен ден!
Здравейте! Имам нужда от помощ. Подава ли ЕТ декларация по чл.55 за дължими и внесени тримесечни авансови вноски? Благодаря. Поздрави
И сега чакам обработка на корекцията на обр.1. Ако я подам на ново ще стане двойно подадена.
Може би трябва да изчакам обработката на корекцията по декл.1. И тогава да подам декл.6.
Корекция на ДОО,ДЗПО,ЗО, в посока увеличение. В системата зачеквам няма основание за декл.1 но пак ми охвърля данните. Декларацията за данъка я прие.
Здравейте! При подаване на корекция на декл.6 в посока увеличение за м. 01.02.03. 2015 като редовна, системата ми отхвърля декларацията поради " нарушаване на изискванията за подаване едновременно на декл.обр.1 и обр.6. Имали ли сте подобен проблем и на какво се дължи? Благодаря.
Много Ви моля за помощ. Не ми се е случвало досега да правя корекции и от всичко прочетено малко се пообърках.
Здравейте! Поради допусната грешка в ТРЗ за м.януари и февруари, трябва да подам корекция по Декл.6. Корекцията е в посока увеличение. Моля за консултация.
Подавам с код 0, месец същия от старата декларация/т.9, т.18/ от т.10 до т.16 разликата от сумата в посока увеличение. За данъка /т.16/ по същия начин.
Благодаря!
Да приложение 12 го подадох. Но тук се обърках понеже ми върнаха Декларацията за коректни данни. Много благодаря.
Здравейте, моля за консултация. Лицето е в отпуск по майчинство и представя 45 дневен болничен преди раждане за второ дете. Въпроса ми е какво се посочва в т.1 /а,б,в/ на декларация приложение 15 към болничния. Лицето през последните 6-12 месеца е осигурявано само здравно поради отпуск по майчинство. Благодаря.
Здравейте! Въпроса е следния: Лицето е в отпуск по майчинство и представя болничен за бременност и раждане за второ дете. Трябва ли да се подава декларация за прекратяване на майчинството, или се подава само болничния?
Благодаря
Трябва ли да се назначи стажант от института със служебна бележка за стаж по трудов договор? Благодаря
Здравейте! Въпроса ми е следния. Работя по трудов договор и съм управител на три работещи ООД-та. В едното ООД се осигурявам на 420 лв. Трябва ли да се осигурявам във всички ООД до максималния осигурителен доход от 2200 лв. Благодаря.