Благодаря! Притесняваше ме отрицателната стойност, която се получава отдолу като резултат! Та си мислих, че аз нещо съм в грешка!
Здравейте, Много моля за помощ! Тотално се обърках и няма изплуване! СОЛ се осигурява на 650 лв. през 2021 г. През месец 1,2021 има изплатен личен труд 1550 лв., който е деклариран, данъка е внесен и е подадена д6 за данъка. Подадена е и справка по чл.73. Дотук добре и сега започвам да попълвам таблиците за изравняване на осигурителния доход. Логично е да се довнесат осигуровки върху сумата от 900 лв. /1550 лв - 650 лв/. Но как да я докарам тази сума, Личния труд го попълвам в колона 5. Мин.осиг доход от 650 лв върху който се внасят осигуровки всеки месец  пиша ли го в таблицата? Благодаря!
Благодаря Ви за отговора! Звънях и в НАП и оттам ми отговориха, че след като ще получава услуги от трета страна е задължителна регистрацията по ДДС.
Здравейте!
Казусът е следния: Фирма регистрирана в България, извършва софтуерна услуга за клиенти в САЩ. Все още не е достигнала оборот от 50000 лв и не е регистрирана по ДДС. Сега ми съобщават, че ще  се работи по нов начин, като софтуерен разработчик в Китай ще програмира, сумата за услугата цялата от САЩ ще идва по банковата сметка на фирмата в България, като от тук ще плаща за услугата в Китай, като ще задържа 30% комисионна. Моля за помощ как да се оформи счетоводно тази операция? Правилно ли е за цялата сума да се издава фактура за САЩ от Бг, а китаеца да издаде фактура за получената от него сума? И как стои въпроса с регистрацията по ДДС, след като получава услуги от трети страни? Благодаря предварително!
Включва ли се протокола издаден от НАП в дневниците за продажби! Благодаря!