От моя опит - на четири ликвидации ликвидатор беше собственика и управителя на фирмите, не сме го осигурявали, ликвидациите приключиха успешно. В момента имам ликвидация, в която осигуряваме ликвидатора от датата на вписване в ТР.
(3) (Нова - ДВ, бр. 58 от 2018 г.) Когато работник или служител през целия или през част от периода, за който е установено сумирано изчисляване на работното време, е ползвал отпуск за временна неработоспособност, за бременност, раждане и при осиновяване на дете до 5-годишна възраст, нормата за продължителност на работното му време се преизчислява, като от нормата по ал. 1 се извадят съответните часове по утвърдения поименен график.
https://zakonnik.bg/document/view/qanda/157058/5312923

Доколкото разбирам от статията в приложения линк, не отговаряте на условията за командироване по чл.121а.
Смяната има само един час нощен труд - от 22,00 до 23,00 часа, не се преизчислява към дневен.  Чисти 12 часа са си.
Отивате в меню Справки-Служебни бележки за данък - С годишно преизчисляване. Задавате периода, избирате лицето и имате възможност да напишете какви данъчни облекчения ще ползва, след което натискате Изчисляване. А бутона Експорт ще ви пренесе резултата в картона на лицето.
Здравейте,
моля за съвет по следния въпрос:
Предстои вливане на едно дружество в друго. Вписването в ТР ще излезе тези дни. Как трябва да бъде изчислена заплатата за декември на персонала на вливащото се дружество? Трябва ли да се направи до датата на вписването от вливащото се дружество, а след тази дата - от приемащото дружество? Съответно декларация 1 и 6 трябва ли да се раздели също по този начин?  Прочетох различни мнения по темата и ще съм благодарна, ако някой сподели опит.