Здравете при промяна на фамилята на собственик на ЕООД трябва ли да се подава в АВ промяна обстоятелствата и подава ли се някаква информация в НАП и НСИ?
Благодаря!
на Г2 ще се подпишете на място в Агенция по вписванията при самото подаване на документите.
Благодаря
Щом ще ги подава съставителя на финансовия отчет по трябват следните документи:
- Заявление за обявяване на годишни финансови отчети, образец Г2
- Годишен финансов отчет;
- Протокол от решение на управляващия орган (протокол от общото събрание на съдружниците, респ. протокол от решение на едноличния собственик на капитала) за приемане на годишния отчет.
- Декларация по чл. 13 ал.4 от ЗТР (Декларация относно истинността на заявените за вписване обстоятелства и приемането на представените за обявяване актове). Декларацията трябва да е подписана от заявителя т.е лицето съставител на отчетите , щом то ще ги подава
- Документ за внесена държавна такса. Към настоящия момент държавната такса за публикуване на ГФО е 40 лева, като ако това стане по електронен път тя е 20 лв.
- Нотариално заверено пълномощно от представляващия предприятието
Благодаря , значе и на Г2 и на декларацията се подписва съставителя на ГФО т.к то ще ги подава, а не управителя
Кой ще подава отчетите - съставител на финансовите отчети или преносител ?

съставител
Здравейте, за АВ когато подавш с пълномощно Финансовите отчети Декларация по чл.13, ал.5 ли само се подава с подпис на пълномощникът или и по чл13 ал. 5 с подпис на управителя? И образец Г2 с подпис на управителя ли е като не го подава лично или на пълномощникът. Ако е с подпис на управителя трябва ли подписът да е заверен нотариално?
Благодаря !
Целият кредитен лимит е използван, като задължение стои на извлечението цялата сума. Като всеки месец се правят вноски от по 60лв. Иама и разплащане с карта . Извлеченият са две едното е на картат ,другото е банковата сметка на картата която винаги е 0. През банковата сметка само се плащат задължението и лихвите т.е тези 60лв . Които се внасят всеки месец 503 /501 при внасяне на сумата , 151/ 503 изплащане на задължение, 621 / 503 изплащане на лихва. Но се оплитам при първоначално отпуснатия и използван кредитен лимит -2000лв 503/ 151, той намалява а по извлечение си стои сума все около 2000лв. Явно се отпуска кредитен лимит до 2000лв. всеки месец , като трябва да се внася вноска - 60лв. за срока на договора на картата. Това незнам как да го начисля . Благодаря!
Дговора го нямам . Явно се отпуска нов заем до лимита . Предишният счетоводител въобще не е осчетоводявал този заем. Как ще ме посъветвате да го осчетоводявам , ако се отпуска нов заем до лимита всеки месец? Благодаря!
Ако е само съдружник и се осигурвява в друга фирма трябва ли да подава някаква декларация ,че няма да се осигурява и в новата фирма?
Благодаря, но как да начисля използвания кредитен лимит . Т.к съм го начислила в началото 2000лв 503/151 , сумата при връщане намалява , а в действителност задължението си е пак около 2000лв, като има сума която всеки месец трябва да се връща 60лв. Просто не ми се равнява задължението по извлеченията. Нещо не правя както трябва. Благодаря!
Благодаря, но как да начисля използвания кредитен лимит . Т.к съм го начислила в началото 2000лв 503/151 , сумата при връщане намалява , а в действителност задължението си е пак около 2000лв, като има сума която всеки месец трябва да се връща 60лв. Просто не ми се равнява задължението по извлеченията. Нещо не правя както трябва. Благодаря!
Здравейте, имам нужда от помощ! Имам кредитна карта към Уникредит и немога да се справя с осчетоводяването. Отпуснатия кредитен лимит съм осчетоводила 503 /151 в началото, но при връщане на сумата 151/ 503 не ми излиза същата сума както в извлечението ми стои като задължение. Лихвите по извлечение ми стоят като начислени , но като дам  621 / 496 пак не излиза извлечението. Гршно ли е дирктно да ги давам на 621/ 503. Самото изплащане на лихвата и задължението са ми в отделно извлечение, което съм завела в друга подсметка на 503. Благодаря!
Здравете, имам нужда от помощ и разяснение. Фирмена банкова кредитна карта ми идва са извлечение по картата и с отделно извлечение за сметката на картата. Как е правилно да се осчетоводява да една подсметка на 503 или в две.
Кредитната карта осчетоводявам начислената лихва 621 /496, плащане лихва 496 / 503
погасеното задължения 151/ 503

При начисляването на отпуснатия кредит 151 / 503 с използваната сума , но така не ми се засича сумата от с-ка 503 и  извлечението  от банката , когато са в една подсметка .Дали нетрябва да ненасчислявам отпуснатия лимит , а само при захранване на картата да осчет. 503/501 и 152 / 151 за да се види движението по сметката
Благодаря!
Благодаря ви, много за поредните бързи и професионални отговори! Хубав ден!
Да ,но в банката имат баланса сгрешения. В статистиката трябва директно ли да подам корегираща или трябва през данъчното пак да я подам. Благодаря
В баланса програмата автоманично ми е сложила ддс в други вземания и  задължения. И сумите са голями с ддс-то. А и ме притеснява банката с разбиването по вземания и задължения т.к искат да видят точно какви са тези други вземания . Дайте ми съвет как да постъпя
В баланса и в съответно в нси стоят по голями суми с ддс в вземания и задължения. А в оборотната ведомост ми излизаа компенсирано, от там съм се объркала. И сега като поискаха в банката разбивка на вземанията и задълженията видях
Здравейте, не съм приключени  сметките по ддс в края на годината трябва ли да подавам корегираща год дан .декларация? Проблемът е ,че фирмата кандидатства за кредит и излизат големи суми във вземания и задължения , който като се приспаднат ддс-та сумата реално е по малка. Какво да направя
Вече няма такова приложение има  справка в основната декларация попълвате Част 6, точка 4 със салдото към 31.12.2014
Хиляди благодарности за изчерпателните отговори