По силата на спогодба училищно настоятелство, без стопанска дейност, в обществена полза  ще подпомага ежемесечно преподавател за разходите му за жилище като му изплаща по банкова сметка договорената сума. Настоятелството сключва договор с преподавателя, който е гражданин на държава членка на ЕС и няма взаимоотношения с неговия хазяин. Въпросът е дължим ли е 10 % данък?
Ако е дължим, кой го удържа и внася?
Има ли приложение в този случай чл. 41 от ЗЮЛНЦ?
Благодаря за отговорите!
Благодаря на включилите се!  :smile1:
Питането ми беше за предложение как да постъпя, а не дискусия относно срока и дали съм сгрешила - очевидно ДА.

 
Проблемът ми е, че съм я подала преди 30.06., а не че е подадена преди 31.07.
По повод наближаващият краен срок за подаване на декларацията за третото тримесечие, отворих в портала на НАП с ел. подпис за да се уверя, че всичко от подаденото през годината е както трябва, но уви!
Когато отворих резултата от обработка на една от декларациите, на който пише "Приета" в последния ред на Съобщението видях следното:
"Подадената от Вас декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО е подадена преди законноустановения срок и по тази причина е отхвърлена."
Периода на декларацията е 01.04. - 30.06.2019 г., подадена е на 26.06.2019 г., данъкът е внесен в срок, но виждам съобщението за отхвърляне днес. 
Колеги, моля подскажете.