Благодаря много за оказаната помощ!
                        Благодаря! Може би да го направиме с изработка на определение детайли. Така става ли!
Да, така се очертават нещата.
             Моля, за малко помощ!
             За първи път ще имаме гражански договор. Искаме двама проектанти да работят  месец по граждански договор. Във фирмата в която работят към настоящият момент ще излязат в неплатен отпуск. Как трябва да оформиме гражданския договор и какво трябва да представят при нас? Благодаря?
 Здравейте!
Имам издадена фактура от кипърски доставчик за комисионна по издадени от нашата фирма фактури към гръцки клиент. Трябва ли да издам протокол по чл.117?
 Здравейте!
Моля за малко помощ относно участие в панаир.  Имам издадена ф-ра от Великобритания за наем на щанд и маркетингов пакет с начислено ДДС. Ф-рата е платена. Трябва ли да издам протокол по чл.117  върху цялата сума и къде в дневниците се отразяват? Няма ли така за една и съща услуга да е начислен данък в БГ и във Великобритания? Редно ли е това според вас?
  Издадената ф-ра от наш клиент е с № 78 през 2013 г., а сега получавам ф-ра с № 3 от м.06.2015 г. Клиента не е регистриран по ДДС. За нерегистрираните лица по ДДС важи ли пореднността на фактурите?
 Имам неплатени ф-ри от 2009 г.на който давността изтича през 2014 г.Трябва ли с отписаните суми да коригирам финансовия резултат?
И да ги вкарам в дневниците ли? Нямам обаче VAT номер?
Имам издаадена ф-ра от Белгия за такса за абонамент за 2015 г. за участие в електронно изложение. Няма VAT № били сдружение с нестопанска цел. Как да ги осчетоводя в дневника ?
Няма ли кой да помогне?
Здравейте!
Имам издадене ф-ра от Белгия за такса абонамент за 2015 г. за уч.в електронно изложение. Няма VAT № били сдружение с нестопанска цел поне така ми обясниха.Как да ги осчетоводя в дневниците?
Благодаря за помощта!
И аз така смятах, но все пак да се допитам. Благодаря много!
Да но нали ки  е към ф-ра от 2014г.и тогава съм взела реализация, а ние все още не сме приключили 2014 г.?
Подменяме една стока (вентилатор) с друг .
Здравейте колеги! Имам издадено ки известия по продажба на стока, което е към фактура за миналата година. Какви операция трябва според вас да взема?
Моля за малко помощ относно срочен депозит в долари в банка. По кои курс трябва да осчетоводя погасяването на главницата при изтичане на срока - по датата на започване или по датата на погасяване на главницата? Благодаря!
Издали сме проформа фактура към италиански клиент за изработка на изделия, по която те са направили частичен превод. Трябва ли да им издам фактура за авансовото
плащане с ставка 0 , в месеца в които сме получили парите и трябва ли да ги включа в дневника за продажби.? Изделията ще бъдат готови и изнесени след 2 месеца, съответно и тогава ще получиме доплащането.Фактурата която трябва да   издам да бъде за цялата стойност  от  която  приспадам стойността на получения аванс ?
 Колеги, ще участваве на международно изложение в Италия. За целта ще трябва да изнесем сладолед ( производител на сладоледи сме) , които ще бъде като мостра, естествено той няма да се върне обратно. Трябва ли да издам фактура за мострите и на кого да фактурирам?
Благодаря Ви за помощта! 
 Колеги, моля за помощ!
Имам получена фактура от кипърска фирма за извършена посредническа услуга по износ. Трябва ли да издам протокол по чл.117 и какво основание да посоча.
Благодаря предварително!