Здравейте,
за първи път изпращам стока за страна членка на ЕС.
В колонката "стойност" в декларацията по интрастат, трябва ли да посоча и транспортния разход, който е фактуриран във фактурата ми?
Благодаря предварително.
Здравейте,
имам онлайн магазин, взех офис под наем в който ще складирам и изпращам стоките.
Трябва ли да направя регистрация на търговския обект или складова база?
Благодаря предварително.
Здравейте,

имам извършен вод към италиански клиент.

При проверка на ддс номера му в "ec.europa.eu" ми изписва "Невъзможност за избор на държава-членка. Моля задайте по-късно запитването." и това така от 2 дни, при проверка в сайта на http://www.kik-info.com/ ми изписва, че номерът е валиден, но няма име на фирмата и адрес, как да постъпя?

Благодаря предварително. :smile1:
Благодаря за бързия отговор :)
Здравейте,
имам онлайн магазин, когато клиент поръча нещо от сайта, ние взимаме стоката от доставчика и я изпращаме на клиента. Трябва ли да се води склад в счетоводството при положение, че реално склад няма?
Председателят на Сдружението се осигурява като самоосигуряващ се,върху 420 лв. Регистриран е с Булстат като свободна професия - консултант.
Здравейте,

какъв договор трябва да се сключи с председателя на Сдружение с нестопанска  цел - договор за управление и контрол или обикновен трудов договор? Той ще получава месечно възнаграждение 1000 лв.

Благодаря предварително за отделеното време.
Ако е ФЛ, какви са вариантите?
Здравейте,
имам офис под наем, мога ли да минавам фактурите за ток и вода на имота за разход на фирмата, без собственика на имота да е прехвърлил партидите на името на моята фирма?
Благодаря предварително за отделеното време.
Здравейте,
какъв е кодът по кид, според вас на онлайн магазин за дрехи, който има офис и склад, но няма физически магазин?
Здравейте,
при доставка на стока от ЕС, когато доставчикът не е регистриран по ДДС, издаваме ли протокол по чл.117 с който да самоначислим ДДС? Ако не се издава протокол предполагам се осчетоводява все едно е доставка от БГ или бъркам.
2. При доставка на услуга от страна извън ЕС от фирма, която не е регистрирана по ДДС, издава ли се протокол по чл.117 с който да се самоначисли ддс?
Благодаря предварително.