Благодаря за отговора.
Здравейте имам следния казус..
В майчинство съм втора година, намерих си работа 40 45 часа на месец , обаче разбрах че ако подпиша трудов договор майчинството ми ще се смъкне на половина, въпросът ми е дали има друг вариант хем да работя хем да получавам майчинството си цяло.
Нямам възможност за прехвърляне върху някой друг. Благодаря ви много.
Благодаря много 🌷
Здравейте - В удостоверението за детски надбавки, в графата брутен доход на родителите влизат ли обезщетенията за болничен и майчинство,ако да от къде се взимат. Аз съм самоосигуряващо се лице като тютюнопроизводител от осигурителната каса ми дадоха удостоверение,че съм осигурен за всички осигурителни случаи,но няма  никаква сума в удостоверението. Доколкото знам по месеци трябва да се попълнят тези суми нещо много съм объркана, до сега не получавах детски надбавки поради висок доход и съм позабравила как са нещата...
Оф не знам... Утре ще отида до осигурителната каса да се посъветвам да видим какво ще кажат. Направо нямам думи." След като се върне титуляра през месец април твоето майчинство ще се прекъсне, по - добре намери др. фирма за 10 дена от там да ти издават болнични и декларации към НОИ." това бяха думите на отговорник ни.
Сега решили да ме съкратят на 01.11.2020г. За 10 дена трябвало да се осигуря чрез друга фирма. 🙄

И ако намеря друга фирма, която да ме осигури за 1045 лв. Като какъв работник ще ме водят, аз сама като сомоосигуряващо се лице мога ли да си платя осигуровките на 1045лв. Или пък, ако не мога да намеря кой да ме осигури и ми прекъснат майчинството какво следва? Колко ще получа? И толкова време да се трудя и да платя всички осигуровки и данъци и накрая да стане така, малко ми е криво в днешно време отглеждането  на дете не е лесно.
Здрасти 😊имам едно питане аз съм мед. Сестра работя от година и половина на трудов договор при заместване на титуляр. Бременна съм в 7 месец, трябва да ползвам майчинство от 11.11.2020г. Отпуските на титуляра, която замества свършват през месец април 2021г. Вчера разбрах от отговорника ни, че ще ми прекъснат майчинството при завръщане на титуляра. Тя ми помоли, ако имам възможност да намеря друга фирма от която да ме осигурят по същия начин за 1 месец и от там да почна да си взема майчинството 🤔моля за съвет как да действам? Много съм объркана.
Получих разпореждане от нои , в който отпуска парично обезщетение за безработица считано от 17.10.17г до 16.02.18г в рамер на 16.25 лв дневно.
Имам осигурителен стаж след 31.12.2001г - 1 г и 0 месеца
Осигурителен доход,от който е определен размерът на паричното обезщетение за безработица - 13 599.17 лв
Среднодневният осигурителен доход- 27.09лв
И се интересувам каква сума ще получа за тези 4 месеца ?? Моля за отговор 😉 благодаря ви предварително!
здр. искам да попитам за прехвърляне на майчинството. имам дете на 1г. и 4м. налага се да работя и искам да прехвърлям майчинството си на мъжа ми, но той е безработен не е осигурен... :noexpression: дали имам право на таково прехвърляне, трябва ли да бъде задължително осигурен??? надявам се да сте ме разбрали имам нужда от разбираем отговор , в интернет прочетох ама нещо не ми стана много ясно.. мн. мн. ви благодаря предаварително...  :smile1:
 здравейте имам един казус за питане моля помогнете на моята позната, доста се порових в нета но неможах да намеря отговор на въпросите.... предварително ви благодаря  :good: :smile1: :smile1: :smile1: :smile1: ще чакам вашите отговори...

майка на 2 деца ,второто от които се ражда по време на майчинството й с първото дете. след навършване на на 2 години на второто понеже не могат да я вземат на работа обратно, решава да ползва неплатен отпуск и за двете т.е още една година докато второто дете навърши 3г. през декември 2014г. сега е с молба за напускане. Има ли право на платен отпуск за 2011, 2012, 2013 година, докато е била по бременност и майчинство за двете деца?????
здравейте.... искам да попитам следното...бременна съм с термин месец август -  самоосигурявам се като зем.производител от месец февруари, но и през месец април започнах работа по трудов договор като мед. сестра, на 15 юли трябва да излизам на болничен... въпросът ми е дали ще трябва да взема два болнични листа, един за това че се самоосигурявам и един за филиала в който работя??? колко майчинство следва да получавам..?? благодаря ви  :smile1:
здравейте !  :smile1: имам едно питане към вас ставам майка за първи път (термин 28.08.14), бях безработна и за да получа майчинство се регистрирах като зем. производител  започнах да се самоосигурявам през март месец тази година ( плащам по 80 лв. всеки месец ),за да получавам майчинство трябвало е да се самоосигуря в продължение на 1 година, но бебето ще се роди в август  :blink: Кога ще почвам да получавам майчинство и след като се роди бебето трябвали да продължавам да се самоосигур.? През това време ще имам ли право да получа по 100 лв. на месец от социалните   :question: моля пишете отговор, благодаря предварително...
здравейте момичета искам да питам следното  бременна съм в 4 месец, нямам стаж, затова за да мога да получа право за майчинство се регистрирах като зем. производител през месец февруари и си плащам осигуровките ( ще продължа да плащам в продължение на 1 година  ). Сега намерих временна работа за  3-4 месеца ще работя по трудов договор и пак ще продължа да се само осигурявам като ЗП. Назначават ме като мед. сестра, но нещо не ми стана ясно нямам осигурителна книжка трябва ли да имам, не знам по закон как стоят нещата ? и допълнителното осигуряване за няколко месеца ще променили сумата която ще получа като обещетение за майчинство?? :wink1:
здравейте и аз съм бременна (с термин месец август ),нямам стаж регистрирах се като земеделски производител реди 2 месеца, въпросът ми е дали мога да работя и по трудов договор ?? благодаря предварително  :smile1: