здравейте, бих искала вашия съвет за осигуряването на сол. Лице, собственик на ЕООД се осигурява на 420 лв. , иска да се осигурява вече на 2600 лв. и полага личен труд с възнаграждение 10000лв. . Не съм много запозната с правилата за осигуряване на СОЛ и искам вашето мнение дали е по добре да продължи да се осиг на 420 лв. и да получава 10000 възнагр. или на 2600 лв. , от финансова гредна точка кое е по изгорно да разпредели дивиденти или?
БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА СЪВЕТИТЕ  :good:
здравейте, фирма в строителния бранш си купува косачка, която е под прага за ДМА. Въпросът е как да се изписва ГСМ на нея и има ли право фирмата на ДДС за тази косачка?
Благодаря Ви много за разясненията. И един последен въпрос за "Просто трябва да се чекне, че при подаване на Д1 с код К не следва да се подава Д6." нещо не намирам разяснение по този член - чл. 2, ал.4
И какво ме бихте посъветвали да направя в конкретния случай?  :blush:
одина=2016
Месец=3
Брой приети записи=1
Брой отхвърлени записи=0
Обща сума на приетите=896.80
Обща сума на отхвърлените=0.00
В т.ч.
   Брой приети записи-корекции=1
   Брой отхвърлени записи-корекции=0
   Обща сума на приетите корекции=896.80
   Обща сума на отхвърлените корекции=0.00
   Брой приетите изтриващи записи=0
   Брой отхвърлени изтриващи записи=0
това е проверката с тяхната програма
Да, без пояснение  :blink:
къде бъркам???????
пуснах д1 с корекци и д6 основна, д1 ми е отхбърлена без пояснение, а д6 приета  :blink:
в такъв случай какво да правя? проверявам я на програмата на нап и излиза коректна?
Благодаря ви за помощта! :good:
сумите за ДДФЛ - 15,13 лв.
здравейте, имам въпроси относно корекция на д1 и д6. Подадени са редовни данни за мес.03,2016 г. , но се налага корекция заради обезщетение по чл. 224. В такъв случай подаваме Д1 с код корекция за конкретното лице само , а не за всички , нали? А Д6  понеже сумите са в увеличение си подаваме редовна декларация а не коригираща? Моля за Вашата помощ!
Извинете за неточността! Фирма, която се занимава с производство на смеси и изкопни услуги има закупени климатици, шкафове, маси, столове и т.н, питането ми при формирането на себестойността амортизацията на коя от двете дейности трябва да се отнесе?
здравейте, искам да попитам компютри, кухненски шкафове, столове,климатици за амортизацията към ко от основните дейности трябва да се отнесе производство на смеси или механизирани услуги?
МОЛЯ ЗА ВАШЕТО СТАНОВИЩЕ ПО СЛЕДНИ КАЗУС- ОТСТЪПКА КД ЗА 2015. КАК ТРЯБВА ДА СЕ ОСЧЕТОВОДИ ТАЗИ ОТСТЪПКА ? 
Здравейте, имам следното питане- дарение на фондация с издадена фактура как трябва да се осчетоводи- в коя сметка?
а заплатите на заетите в производството и мех. услуги трябва да бъдат разделени и за двете дейности, заедно с осигуровките ли ,или може да отидат за произв. като е основна дейност?
здравейте, имам следното питане: фирма с дейност производство на бетонови смеси и механизирани услуги. Питането ми е следното начисляването на заплати на работниците в администрацията как трябва да се отнесат- към коя дейност?