Да чисто счетоводно, без да се отразява на финансовия резултат.
Здравейте, изчетох доста коментари по тази тема, но въпреки това реших да попитам и за моят казус. Фирма А има натрупана неразпределена печалба в годините до 2017 примерно 200 000 лв., от 2018г. до 2021г. е натрупала непокрита загуба 100 000 лв. Въпросът ми е мога ли да покрия тази загуба с неразпределената печалба ?
Здравейте, имам фирма, която се занимава с интернет услуги по точно собственик съм на развлекателен сайт, на който съм сложил реклами на google, за които те ми плащат.Въпросът ми е, фирмата не е регистрирана по ддс трябвало ли е да се регистрирам още тогава по чл.97а и сега, когато не съм регистриран какви са последствията и какво трябва да направя.
Извинявам се предварително ако има вече такава тема.
Забравих да уточня и че клиентите не желаят да им бъдат издавани ф-ри, но въпреки това аз си издавам, за да не съм в нарушение по нашето законодателство.Плащанет о се извършва чрез пей пал и от там ги прехвърлям в БГ сметка на фирмата и в сметката плащането е отразено като от пей пал. Повечето фирми не си дават даже и данни да фирмата само име, от което дори не става ясно в коя държава им е седалището. Имената на фирмите се виждат само в сетката ми в пей пал.
 Аз имам същата фирма и съм подала заявление за регистрация. Има значение единствено значение дали клиентите ви са ДЗЛ или ДнЗЛ.

Сделки, които не са засегнати от промените през 2015 г
Обхватът на промените на ДДС през 2015 г. е ограничен и, както е обяснено по-
горе, включва единствено далекосъобщителни услуги, услуги за радио- и
телевизионно излъчване и електронни услуги. Тези промени са приложими само
доколкото клиентът е краен потребител.

В обяснителните разпоредби четох още, че и собствениците на сайтове не подлежат на регистрация.
Не знам вече как да ги тълкувам тези неща.
Здравейте,
имам фирма занимаваща се с интернет услуги, като предоставяните услуги се извършват в България, ЕС и в трети страни на фирми и на физически лица. Притежавам два сайта и моите клиенти ми плащат за да рекламират в тях. Въпросът ми е, след като клиентите ми не са крайните потребители, трябва ли да се регистрирам по ДДС с новия начин на облагане?