На третия въпрос - не трябва да се регистрирате между двата договора. Колкото по-малка е паузата между тях, толкова по-малко ще се отрази на размера на обезщетението.
На другите въпроси бих отговорила с "може", но още не съм прочела дали има някакви промени в КСО по темата.
Напомням, че миналата година много проверяваха такива прекратявания и очевидна цел.


Благодаря за отговора!

За това исках да попитам, защото все пак доста хора се възползват от тези неща...

Имам още един въпрос.
Това прекратяване на договор по член 71 винаги ли се пише когато прекратиш договор  в срок на изпитание, или как стоят нещата за този член 71, не ми я много ясно ?

Благодаря
Здравейте,

Извинявам се за поредния въпрос относно кога мога да получа обезщетение от борсата, но много се притеснявам дали ще мога или не и да се посъветвам с вас.

Работя в фирма от точно 3 години, взимам 3000 брутна зплата и ме осигуряват на същото и не съм взимал обезщетения от борсата последните 3 години. На постоянен договор съм и се налага да прекъсна по мое желание договора "взаимно съгласие". Тъй като искам да се грижа за родителите ми за няколко месеца, искам да се възползвам от 60% обезщетение, което е възможно да се получи.  Имам 2 въпроса:

Ако в сегашната фирма ми сменят поста на работа в следствие ми се променя договора и имам период за обучение от 6 месеца, мога ли да получа тези 60% от борсата или това няма да се счита ?

Ако не се счита смяна на позицията ми в работата, мога ли да започна някъде за 1 месец и да ме прекратят по основание 71

Ако първия вариянт не стане, и е възможно само с втория вариянт да взимам тези 60% трябва ли да се запиша в борсата веднага че съм безработен или направо след като започна 2рата работа и като ме уволнят след месец да се запиша в борсата за безработен ?

Благодаря предварително!