Здравейте,
ЮЛНЦ сме, нямаме КЕП, а трябва електронно да подадем и ГДД и ГОД за 2017г. Моля някой да обясни какви са възможностите и документите, за да се направи от счетоводна къща . Всички документи са попълнени на ръка.
Предварително благодаря:)
Здравейте:) Имаме направено дарение, което попълних в Приложение 1, но в помощната справка не откривам къде точно да го впиша...на ред 26 има за стойността на дарението, а 10% признат разход къде да се отразят?:(
Здравейте,
Имам регистрирана фирма като ЕТ (Булстат: 111005569, Дата на вписване: 11.04.1996, Активност: развиващ дейност,Форма на собственост: частна 100.00 %,Източници на финансиране: собствена стопанска дейност 100.00 %, Форма на счетоводно записване: едностранно счетоводство, Основен източник на финансиране:Стопанска дейност/пазарни услуги, Институционален сектор: Сектор домакинства, Национална отрасл. класификация: 5212 Търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки), но от 14 години не извършвам дейност с фирмата си и не подавам данъчна декларация.
През 1999 г. започнах работа в държавно предприятие, където работя и в момента. Чрез него  плащам данъци си и се осигурявам на максималната сума (2400 лв.).
През текущата година ще работя временно (по време на годишния си отпуск) в Индия. Фирмата, която ме наема е от Р. Хърватска. Заплащането на труда ми ще стане по банков път чрез международен превод в Евро по моя сметка.
Въпросите ми са:
1.   Какви документи са ми необходими за превода и какви данъци и осигуровки ще трябва да платя при подаване на годишната данъчна декларация?
2.   Има ли някакви ограничения за размера на превода и трябва ли банковата сметка да е фирмена (може ли да ползвам лична сметка)?
Здравейте,
Ако Председателят и членовете на УС на ЮЛНЦ не получават никакво възнаграждение трябва ли да имат сключен ДУК със сдружението?
5
ЮЛНЦ » Re: ДУК в ЮЛНЦ
22.12.2014, 17:02
Щом е по възмезден ДУ, то осигуровките са както при всеки Ду - върху възнаграждението, но не по-малко от МОД за управител. Пък когато платите, ще удържите и данък.Това, че е пенсионер не е от голямо значение, освен за ЗОВ, ако възнаграждение + пенсия не надминат максималния месечен осиг.доход
Благодаря :good:
Притеснявам се, че са гласували това възнаграждение сега, а щом е за годината би трябвало да го осигурявам всеки месец :noexpression:
6
ЮЛНЦ » ДУК в ЮЛНЦ
21.12.2014, 14:23
Здравейте,
В ЮЛНЦ в частна полза с Управителя е сключен ДУК, като е решено заплащането да се извърши еднократно в края на годината.Управителят е пенсионер на максимална пенсия.Какво трябва да се декларира и в какви срокове?
Моля, помогнете :blink:
АЖУР.МД не прави добри справки на 401 и 411 напр.,а има и особености,които,ако не ги знаете,има да се скъсате да търсите грешките в салдата,а то и да не салице такива.Много е сложно всичко да ви кажа,но МД-НЕ.
Благодаря Ви за отговора.В постоянната си работа използвам Ажур ЛН, но за лични нужди не бих го избрала.
Хубав ден :good:
Делта на Микроинвест е безплатен и е много по-добър от прехвалената нова версия Делта Про.
Много Ви благодаря за съвета, непременно ще пробвам, тъй като ми трябва локално и само за едно дружество
Хубав ден :good:
Здравейте :smile1:
Бихте ли препоръчали софтуер за двустранно счетоводство и да е на прилична стойност?
Благодаря за отговорите.Сдружението сега е учредено и става на въпрос за встъпителен членски внос, но тъй като е голяма фирма си иска фактура.Тъй като не се очаква да извършват продажби, за които да е необходим касов апарат, попитах за възможността превода да е по банков път.
Отново ви благодаря
За членски внос един от членовете на сдружението иска фактура.Ако се плати по банков път длъжни ли сме да закупим и касов апарат?