Има ли колеги с бензиностанции ? Аз съм с Микроинвест и ми казаха, че не предвиждат актуализация сега ? Знае ли някой нещо ? Какво ще правим в такъв случай , аз съм  в тих ужас  :blink:
Промениха Закона за административно регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход миналата седмица и влиза в сила от 25.01.2020, но не разбрах дали регистрацията по Наредба РД-04-2 от 16.07.2019 г се удължава, както би следвало, защото условията се променят за някой от нас и ако да с какъв срок ? Колеги някой да е прочел някъде нещо по въпроса ?
Нали се предполагат нови промени и всъщност някой подал ли е въобще заявление за бензиностанция или друго, аз не виждам да има и регистър в страницата на Министерството на икономиката ?
Не виждам срок за регистрация в Наредбата, но тя влиза в сила от днес. От това следва ли, че днес трябва да се регистрираме?
Не, имате 3 месечен срок  от влизането в сила на Наредбта  да се регистрирате, от днес трябва да спазвате  наредбата, но заявлението за регистрация се подава съгласно Преходни и заключителни разпоредби на ЗАРИДСНПНП параграф 7!
Здравейте колеги,  носи се из пространството, че срока за бензиностанции и монтаж на ново ЕСФП до 31.07, но в страницата на НАП, нищо няма още, дали някой знае нещо ? И другия ми въпрос : Уведомление за сервизно обслужване, което е в секция "Данни за ФУ от производител / вносител на ФУ или сервизна фирма, съгласно изискванията на Наредба Н-18 от 13 декември 2006 г." също в този срок трябва да подадем  за бензиностанцията и отделно до 30.09 за СУПТО нали така ?
Какви документи трябва да подава търговеца на едро - като счетоводните кантори ли ? :