В допълнение - изпратих официално запитване до Еконт защо ми дават личните данни на трети лица, било то и НАП! Отговорът беше категоричен и ясен - НАП се позовават на Закона за мерките срещу изпирането на пари.
Оттук нататък има няколко варианта:
* Всяка година до определения от НАП срок, се попълва Приложение №2 на ГДД по чл.50 от ЗДДФЛ и се плащат дължимите суми;
** Има друг начин
*** Има и трети начин
 :wink1:
Аз от август 2020 съм в "практика". Изпращането на данните от Еконт към НАП отнема около 3 месеца. Преди 2 дни ми изпратиха това, което са получили от Еконт и сега чакам честитка.
Никой НЕ е длъжен да плаща пари на Еконт, за да предаде на НАП разпечатка от изпратените пратки! НАП си го изискват сами от Еконт, след което са ДЛЪЖНИ да ви запознаят с нея! Не давайте излишни пари и на Еконт! НАП изискват извлечения и от банковите сметки, което също струва доста пари! Не им се вързвайте. Те сами ще си го направят, така или иначе.
Ползвайте си ги със здраве и гаранция от поне 25 години!
Българщината и завистта никога няма да ви напуснат, НАЛИ???
Попитах нещо съвсем простичко! Защо трябва да скачате върху мен? Това е типично българска черта. Да, плащам си данъците, осигуровките и всичко останало. Ако нещо не платя, не съм знаел, или съм пропуснал, "съседът" скача отгоре ми! Вместо да се подкрепяме, за което и написах този пост, повече скачате отгоре ми. Хак да ви е! Радвайте се след време на "пенсиите" си!
И аз получих такова Искане от НАП за периода от 01.01.2018 до 31.08.2020 г.
Днес поисках от проверяващата да ми изпрати точно за какви приходи от Еконт става дума.
Отговорът беше, че те все още НЯМАТ тази информация...
Е как тогава получавам това ИСКАНЕ, БЕЗ НАП да имат такава информация?
Били я чакали с месеци, а аз категорично им казах, че пари за извлечения от куриерски фирми НЯМА да дам!
Това е казус и трябва да има решение!!!