Здравейте колеги,
Назначавам майка, която вече получава 50% майчинство.Предишният работодател е подал документи в НОИ. Детето навършва 2 годишна възраст на 28.06.2018г.
Какви документи трябва да подам, за да продължи получаването на това майчинство?
В момента няма назначено друго лице, което да извършва управленската дейност / синдик/. Едноличният собственик се осигурява като СОЛ.В окд 5 прекъсване ли трябва да се отбележи или прекратяване, тъй като дружеството все още не е заличено?
Здравейте,
Съдът обявява ЕООД в несъстоятелност и прекратява дейността му.Трябва ли управителят, който е СОЛ да прекрати или прекъсне осигуряването си, като подаде Декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице? /окд 5/
Здравейте,
Имам следния случай: При подаване на д1 и д6 за м.07.2016г. имаше проблем с интернет и сме подали декларациите 3 пъти. И за трите има протоколи, че са приети. Как да премахнем излишните?
Здравейте,
Бихте ли ми казали какви документи и в какъв срок се подават за обявяване в несъстоятелност на ЕООД.
Благодаря за отговора.
Извадих сертификата и пак го поставих в компютъра и тогава успях да активирам потребителска регистрация. По-нататък вече е ясно.
Още веднъж благодаря. Лека работа.
Здравейте колеги,
Бихте ли ми казали как да регистрирам КЕП на упълномощено лице и през кой браузър? Използвах ИЕ, регистрирах автора на КЕП като осигурител, но когато опитвам и като упълномощено лице системата нищо не ми отговаря.
За вид на потребител избирам Упълномощено лице, а за Упълномощител - ЕИК и Булстата на фирмата, за която ще подавам информация. Постоянно трепти червена отметка и нищо не се променя. Ако нещо не е наред би трябвало поне да ми откаже регистрация.
Отдавна се мъча да убедя доста хора, че е така. И реално разполагаме с 5-6 дни време за реакция. От там нататък само сумите в увеличение можем да допълним по ел.път, а за тези в намаление трябва да отидем в НАП.
При мен разликата е комбинирана и като отида там ще видя какво ще ме посъветват да направя.
Благодаря за отговорите.
Вариантите, за които пишете dalila са вече изпробвани. Всеки път резултатът е отхвърляне с отговор, че крайната дата за корекция е 30.11.2015г.
Здравейте колеги,
Имам късно представен болничен лист за м.10.2015г. В резултат на обработката му се получават разлики в осигуровките декларирани за м.10. съответно: за ДОО и ДЗПО в посока намаление, а ЗО - увеличение.Според Наредба Н-8 може да се пусне корекция на д1 и д6 в срок края на месеца следващ месеца на възникване на задължението за подаване - тоест до 31.12.2015г. Подадох корекция д1 за лицето с дните в болнични заедно д6. В кол.1 с код К - и вид плащане 5 размерът на намалените осигуровки за ДОО и ДЗПО, както и тези за ЗО както вече са били подадени. В кол.2 отново с код К , но с вид плащане 8 данъка и в кол.3 - редовна с вид плащане 5 и само размера на увеличението на здравните осигуровки.Системата на НАП отхвърля така подадените д-ции с отговор, че крайната дата за подаване на коригираща д-ция е 30.11.2015г. Моля, ако някой е имал подобен случай да ме посъветва какво да направя.