Благодаря, но те фигурират ддс номерата и на двете фирми - и на доверителя, и на Еконт. Затова ми е объркването - аз по-скоро си мисля, че с данните на Еконт трябва да влезе дневника, т.к другата фирма е доверител и тя събира парите, но реално издава фактура за комисионна на Еконт и нейния приход се явява от там!?

Здравейте,

Получихме фактура за куриерска услуга от Еконт Експрес.  Най-отгоре са написани данните на довереника, а под тях данните на Еконт Експрес. От чие име е издадена фактурата и с данните на коя фирма трябва да влезе фактурата в дневника за покупки.

Благодаря предварително.
Благодаря Ви много.  :give_rose:
На ЕИК си пишем ЕИК-то и съоветно на ДДС номера - ДДС номер, т.е никъде не фигурира ЕГН-то на собственика, когато дейността е от ЕТ
Здравейте,

Издаваме фактура от ЕТ, регистрирано по ЗДДС във връзка с дейността му като ЕТ/търговия/. Интересуваме в реквизита ЕИК на фактурата булстата ли пишем на ЕТ-то или ЕГН-то на собственика. Също така на касовия апарат на ЕИК кое следва да фигурира - ЕИК на ЕТ-то или ЕГН-то на собственика.

Благодаря предварително
Много Ви благодаря :give_rose:
Здравейте,

Моля, да ми помогнете как следва да се попълни справка за окончателния размер на осигурителния доход при ЕТ, регистрирано по ЗДДС на загуба:
В колона 4 се попълва авансово избрания през годината доход за осигуряване?
В колона 5.1 по месеци 0 ли се попълва/т.е нищо/ или сума с минус от ред 9.3 ?
Следва ли да се довнасят някакви осигуровки като е на загуба?

Има ли нещо друго специфично, което следва да съобразя?

Благодаря Ви



Здравейте,

Каква ще е глобата, ако бъдат некоректно декларирани тези данни или небъдат, поради неяснотата към момента?

Благодаря предварително

Здравейте,

Искам да попитам стаж на длъжност отчетник счетоводство води ли се за стаж в областта на счетоводството при положение , че е полаган в счетоводна кантора? Питам във връзка с изискванията за съставител на ГФО съгласно ЗСч
Здравейте,

Искам да попитам стаж на длъжност отчетник счетоводство води ли се за стаж в областта на счетоводството при положение е, че е полаган в счетоводна кантора?