Да, но самата услуга е строителна на обект, който се намира в ЕС. Дали влизаме в чл. 21, Ал.4?
Здравейте,
Българско дружество регистрирано по ЗДДС получава фактура за извършена услуга от фирма в Германия, която няма ДДС номер (само данъчен).
Следва ли да се самоначисли ДДС?
Благодаря за отговорите!
Здравейте,

Регистрирани сме на основание чл. 97а от закона. Извършили сме услуги към физически лица от Индия и САЩ (данъчно незадължени) и според чл. 21 ал. 1 мястото на изпълнение е в България. Трябва ли да начислим ДДС?
Привет!

Използвам темата за да задам и своя въпрос. Поехме клиент през месец Март тази година. Днес установихме, че е допусната грешка в подадената му Справка-декларация за Декември 2016 г. В месеца има издадени 6 кредитни известия, които са включени като фактури в дневника за продажби. Съответно е увеличена данъчната основа и ДДС при продажбите. Освен това, финансовият резултат за 2016 г. също се променя..
Има ли вариант, в който да НЕ уведомяваме НАП и пак да е приемлив? :)
Привет!

Изплащат ли се дивиденти на управител по договор за управление и контрол, който не е собственик на дружество, а е само вписан в ТР?
Да, правилно е.
А печалба няма ли да заложите в продажната цена?  ::)
Получих входящия номер на мейла, който написах за "адрес на ел. поща за връчване на отказ".  Винаги го попълвам така и имаме мейл после.
Ахх, ама и двата подписа като са с еднакъв ПИН...
Всяка година подавам старото пълномощно (в него няма упоменат срок на действие).
Здравейте, моля за съвет!

Току що публикувах ГФО по ел. път на фирма, като в качеството си на заявител подписвам с моя ел. подпис. Само че имам съмнения, че подписах и подадох отчета с друг ел. подпис. Какво да правя сега? Дали да подам документите наново?
Благодаря Ви, dalila, подадохме по стария ред и приеха декларацията.
Здравейте, и аз имам същия проблем - изписа ми "10430 - При документ за промяна в обстоятелствата липсва основен документ." Раждането е през 10,2014 г., подадено е заявление - декларация по чл. 53 през 10,2015 г. Сега майката прехверля майчинството на бабата, считано от днес.
oplus, как решихте проблема?
Да, на високия процент, задължително. Пропускам ли нещо?
Здравейте!

Имам следния казус:

Жената е в майчинство между 135 и 410 ден, детето й е навършило 6 месеца и желае да прехвърли майчинството на таткото.
Към момента майката е по трудов договор, но откри своя фирма, в която ще се осигурява като СОЛ и ще започне да работи. (За това таткото ще поеме майчинството.)

Това, което за момента мисля, че трябва да се получи е следното:

1. Старият осигурител прекратява правоотношението с майката (счит. от 02.11) и подава Декл. 12 за промяна в обстоятелствата за спиране на майчинството.
2. Майката обаче, за да прехвърли майчинството, трябва да има право на отпуск, и ще я пуснем за 1 ден да работи (02.11), после, считано от 03.11 ще поискаме да възстанови майчинството си.
3. От 09.11 майката иска да започне новата си работа, за това ще подадем Декл. 12 за промяна и документи за прехвърляне към бащата.

Правилно ли съм се насочила? Пропускам ли нещо?
Здравейте,
Искам да питам може ли едно ФЛ да упълномощи други две ФЛ в едно общо нотариално заверено пълномощно?
Имам подобен случай на майка, която няма 12 месеца осигурителен стаж. В точка 4 на Прил. 15 попълват ли се дни?
Благодаря за отговора.
Здравейте!
ООД има двама съдружници, които се осигуряват като СОЛ. Миналата година единият спря да се осигурява, остана другия съдружник. Сега двамата съдружници продават фирмата си на трето лице. Следва да подам декларация за прекратяване на осигуряването на съдружника, който към момента се осигурява. За другия съдружник има декларация от миналата година за прекъсване на осигуряването.
Въпросът ми е - този втория съдружник следва ли да подаде нова декларация за прекратяване, считано от датата на прехвърляне на дяловете му от фирмата?
А осигурителната книжка къде се заверява?