:)
Здравейте, колеги!
Тъй като обещах да споделя какво се случва, ето и моята история!
Успешно се регистрирах чрез Google Chrome.
Аз съм счетоводител, ел. подпис е на моето име и нямам нищо общо с фирмата, която е притежател на EORI номера. Обаче имам нотариално заверено пълномощно.
Стъпка 1 - създавате акаунт, задължително с вашите данни, които да съответстват на подписа.
Стъпка 2 - пращат ви на мейла една парола, която трябва да въведете.
Стъпка 3 - попълвате данните на фирмата, Икономически оператор, притежател на EORI номера.
При завършването на всяка стъпка, получавате мейл, че успешно сте се справили, но е необходимо да рестартирате браузера.
Когато успешно завърших Стъпка 3, получих на мейла известие, че успешно са регистрирали заявката ми за регистрация на Икономически оператор и в 7 дневен срок е необходимо да изпратя на адрес, или лично да предоставя в Централно митническо управление на Агенция "Митници" оригиналното пълномощно + заявката. И сега изпращам по пощата пълномощното и така. Успех на всички!
Благодаря за отговора, Мани! Благодаря!!! Ще пиша какво става с моята регистрация :) Благодаря още веднъж!
Здравейте,
интересува ме как става тази регистрация. Моля да ми помогнете със следните съвети. Тъй като прочетох, че трябва първо добре да се направи акаунта, възможно ли е да се използва ел. подпис на счетоводителя - този ел. подпис, който се ползва пред НАП, НОИ и т.н.? Този ел. подпис е на друго име и с друг булстат. Въпросът е - ако има нотариално заверено пълномощно, че фирмата с EORI номера упълномощава притежателя на КЕП, т.е. счетоводителят, как трябва да се направи регистрацията в ел. портал на Агенция митница и възможно ли е това?
Благодаря Ви!