Здравейте!
В строителна фирма през 2017г. се завежда скеле, като ДА при АН 15%.
Сега собственика иска да продаде част от него, защото то е съставено от тръби, платна, скоби и др. съставни елементи.
Мисля да си разделя балансовата стойност и амортизацията по елементи и така да определя продажната стойност на едната част/съответно да отпиша балансова стойност и амортизация/ и остатъчната стойност за частта, която остава./върху, която ще продължа да начислявам амортизации/
Какво е Вашето мнение по въпроса?
Ако е само с наложен платеж ще е необходимо маркиране на касов бон с наложен платеж, а ако е наложен платеж с пощенски паричен превод това не е необходимо. Правилно ли съм разбрала?
Здравейте!
Фирма има регистриран електронен магазин в НАП и извършва продажби, чрез онлайн сайт само в България. Има сключен договор с куриерска фирма-получените пари от пратките се превеждат по банков път на дружеството. За тази продажба от страна на фирмата се издава фактура на клиента с начин на плащане по сметка и се закрива с получения превод от куриерската фирма. Тези пратки са с наложен платеж-клиента плаща на куриера и куриерската фирма превежда сумите по банков път на дружеството.
Въпроса ми е необходимо ли е дружеството при издаване на фактурата по сметка и получаването на сумата по нея по банка да маркира на касовия апарат касов бон с наложен платеж, като се има в предвид, че такъв бон се маркира от куриера на клиента.
Здравейте!
Съгласно чл.46, ал.2 от ЗКПО мисля да отпиша задължения към доставчик от 2010г. и 2011г, като съставя счетоводна статия 401/709 и не преобразувам данъчен финансов резултат.
Какво е вашето мнение по въпроса?
Здравейте. Имам следния въпрос свързан с разпределянето на дивидент във фирма ООД.
Има ли ограничение за това колко пъти през годината ще се разпределя дивидент?
В конкретния случай съдружниците искат да се разпределя всеки ден дивидент в размер на 9000,00лв., който да бъде изплащан в брой?