Здравейте, извинявам се за глупавия въпрос, но за първи път осчетоводявам такава ф-ра. Фирмата продава апартамент през м. 02.20 Отговаря на условията за освободена доставка по чл.45, ал.3 от ЗДДС. В дневника на продажбите трябва да е отразена продажбата в колона 24 - ДО на освободените доставки и освободените ВОП, нали така?
Здравейте, искам да попитам за  мнението ви. През 2009г фирма купува апартамент за офис, тогава е имало проверка и НАП констатира,че апартаментът не е пригоден за офис и не признават ддс-то. Та то не е ползвано. Не са му начислявани и амортизации. Сега собственикът на фирмата решава да го продаде. При продажба, това ще се води като освободена доставка по чл.45,ал.3 от ЗДДС,нали така. Сградата има акт за въвеждане в експлоатация повече от 60 месеца.
Моля за помощ, дава ми това съобщение, виждам съобщението, натискам да се инсталира и ми дава че инсталацията не е успешна. Какво да направя??? С Explorer 11 съм.

Моля, потвърдете инсталирането на ActiveX контролата. Ако не виждате подканващото съобщение за инсталация уверете се, че разполагате с Internet Explorer 8.0 или по висока версия. Проверете и Security settings в IE, където трябва да резрешите изпълнението на подписани с електронен подпис ActiveX контроли.
Моля за помощ, дава ми това съобщение, виждам съобщението, натискам да се инсталира и ми дава че инсталацията не е успешна. Какво да направя??? С Explorer 11 съм.

Моля, потвърдете инсталирането на ActiveX контролата. Ако не виждате подканващото съобщение за инсталация уверете се, че разполагате с Internet Explorer 8.0 или по висока версия. Проверете и Security settings в IE, където трябва да резрешите изпълнението на подписани с електронен подпис ActiveX контроли.
Здравейте, да попитам и аз за да съм сигурна.
Данъчна загуба от 2016 г. 5300 лв. Преди това фирмата е била на печалба.
За 2017 г . сме на печалба. Данъчната печалба е 5100лв.  Та по чл.71 от ЗПКО разбрах за приспадането " Когато данъчната загуба е по-малка от положителния данъчен финансов резултат преди приспадане на данъчната загуба, при определяне на данъчния финансов резултат се приспада пълният и размер". А когато данъчната загуба е по-голяма мога ли вместо да приспадам пълната сумата да приспадна примерно 4000лв., а остатъка да го оставя за следващи години?
Благодаря ви много. Не бях сигурна. Лек ден!
Мерси, знам го само това че е предоставен на физ. лице ме притеснява. Значи да го третирам като междуфирмените заеми.
Здравейте, да попитам и аз. Фирмата ни е дала заем на физ.лице през 2012г .Не са свързани лица. Начислявани са лихви ежегодно. Не са платени до този момент. Мога ли да отпиша начислените лихви за 2013г.  поради изтичане на давностния срок?
Здравейте, фирмата ни ЕООД преди време купува 50% дялове във фирма ООД. Фирмата ЕООД прави допълнителна парична вноска в ООД-то нужни за дейността на фирмата. Та какви са най-правилните счетоводни записвания за тази вноска в ЕООД-то .
Сега са ми по Дт 225 предоставени  дългосрочни заеми /Кт 503, но не мисля че са правилни.
Здравейте имам питане по въпроса,за да съм сигурна в това,което чета.
Та съдружник във фирма ООД  продава през м.11.2017г. дяловете си  на друг съдружник в същото ООД. Придобиването на дяловете е за 1250лв. Продадени са за 150 000лв. Но по договор сумите трябва да се преведат през 2018,2019,2020г. Та според чл.11,ал.2 от ЗДДФЛ доходът се смята за придобит към датата на прехвърлянето, т.е, лицето трябва да декларира продажбата на дяловете си в ГДД до края на м.април 2018г. И сумата на облагаемия доход ще е 148 750.00 лв. и данъкът е 14 875.00 лв. Та всичко до тук правилно  ли е?
Здравейте, може ли лице да се регистрира в Бюрото по труда без трудова книжка като представи УП 3. Може да е загубена и ако не се намери процедурата по издаване на нова ще забави регистрацията.
Здравейте, имам следния въпрос. Управителят на фирмата анулира платена вече ф-ра по банка за м.10 поради грешно фактуриране на стоката. Не е издал кредитно известие,а направо пише нова ф-ра на същата стойност, но вече с дата м.11. Според мен трябва да издаде кредитно и да върнем парите. Съвет как да процедирам?
Благодаря ви много.
Здравейте,сега установих,че за м. септември имам грешка за едно лице в Д1.
Трябва от м.октомври да е на 4 часа и при съставянето на ДС програмата ми е отразила 4 часа още от  септември но пък не е променила сумата и затова не съм видяла грешката. Та осигуровките са си ок но в Д1 за м. септември лицето е на 4 часа, а това е грешно. Подавам коригираща Д1 само за лицето, а Д6 както си е била нали така?
Олеее тотално се сбърках. Те са платени през юли, съответно всичко си е ок. Сега си подавам декларацията за третото тримесечие със сумата на данъка за  юли, август и септеври. Извинете ме. Като го прочетох ми светна.
Здравейте, имам следния въпрос. Собственик и управител на ЕООД започва да се самоосигурява през фирмата от 01.06.2017г. Пропуснала съм да подам Декларация по чл. 55 за второто тримесечие. Сумата е малка,защото е за 1 месец. Знам че не мога сега да я подам и подлежа на санкция. Въпросът ми е мога ли сега да посоча сумата в декларацията за 3-тото тримесечие.
Здравейте, искам да попитам за справка.
 Използван платен годишен отпуск в пълен размер от 20 дни на работник през август и септември 2017г. Лицето подава молба през септември за напускане. По справка има право на 15 дни платен отпуск. В този случай лицето не дължи обезщетение на фирмата за частта на отпуската от 5 дни ,за която не е отработил съответното време. Нали така?
Много благодаря. Лек ден!