Здравейте, установихме проблем с една фактура, която ние сме издали през м.06.2015г.При нас фактурата, която е влязла в дневника по ДДС е на стойност 452.50 лв, а при клиента е доставена фактура със същия номер и дата, но на стойност 414.70 лв, съответно осчетоводена при тях с тази стойност.Това разминаване го установяваме сега, когато получихме писмо за потвърждение на задължението им към нас.Как е най правилно да се постъпи при създалата се ситуация?Благодаря!
Здравейте, моля за малко помощ по отношение на новото изискване за подаване на декларация 6 от 2016г.Заплатите за месец януари са изплатени на 16.02.Подаваме ги до 25.02.2016, но според сегашното изискване неможем да посочим тази дата (16.02) като изплатени/начислени.Каква дата трябва да посочим в този случай - 29.02 ли на изплатени/начислени, за да бъде приета.Благодаря много!
Здравейте, никъде немога да открия длъжностна характеристика за длъжността : "редактор книги' с код по НКПД :26416008 или поне за длъжността редактор. Благодаря предварително за помощта и лека работа на всички.
Благодаря, аз за всеки случай звънях и в Министерството на труда и социалната политика и от там ми казаха, че лица които са подали документи през месец март 2015 трябва да отидат на място в дирекция Социално подпомагане до 31.01.2016 г., за да им кажат там какво кога трябва да подават.
Здравейте и Честита Нова Година на всички!Пожелавам здраве, много професионални успехи и много положителни емоции.
Бих искала да попитам нещо по отношение на новостите за изплащане на детските надбавки.Имам майка, която е подавала през март 2015г. документи за изплащане на детски надбавки.Трябва ли работодателя да й издаде Удостоверение за доход от м.03.2015 до м.12.2015г. включително или периода е друг?Благодаря!
Здравейте, бихте ли ми помогнали като ми кажете колко е МОД на търговски представител авточасти.Благодаря много предварително.
И аз имам същия проблем, но се успокоих малко като видях, че не само при мен е така.Ще чакаме...
И аз имам същи
Здравейте, бих искала малко помощ за едно лице, на което трябва да направя граждански договор.Лицето е с постоянно местожителство Австрия и е подписало декларация при нас,че е самоосигуряващо се лице в Австрия.Според мен нормативно признатите разходи по гражданския договор трябва да са 0, да няма осигуровки, а само данък 10%.Какво трябва да посоча в декл.по чл.55 от ЗДДФЛ? Как да изчисля окончателния данък по чл.37 и чл.38 от ЗДДФЛ?Благодаря ви много предварително.
Здравейте, бих искала да попитам дали лице което е на трудов договор в една фирма на 8ч и втори трудов договор на 4ч има право да сключи трети трудов договор за 2ч или това е вече извън законоустановеното работно време?Благодаря
Здравейте, бих искала да попитам, когато майката ползваща неплатен отпуск по чл.167а иска да прекъсне този отпуск и да се върне на работа кой член трябва да се впише на заповедта за връщане- същия този 167 а, ал.1 от КТ ли трябва да се цитира?
Здравейте и Честит Празник на всички именници!Нека имаме вяра, надежда и повече любов в сърцата си!
Аз от своя страна искам да попитам нещо по темата 50% майчинство.Когато се подава Прил.12 за промяна на обстоятелствата само заповедта за прекратяване на отпуската ли се описва и прилага или трябва и някакъв документ от яслата където е детето?