Здравейте, имам питане относно подаръци на персонала: За Коледа са раздадени на работниците-служителите на фирмата календари, запалки и химикалки с логото на фирмата с обща стойност 12 лв. на човек. Третират ли се като социални разходи, начислява ли се данък?
Благодаря Ви. Хубав ден!
Здравейте, имам питане за точка 17 на Уведомление по чл. 62. Служител подава молба по взаимно съгласие, което е одобрено, на 31.01.2017 г. , тоест последният му работен ден е 31.1.2017 Г. Когато подавам Уведомлението в т.17 Дата на прекратяване 31.01 или 01.02 трябва да бъде?
Подаването на уведомлението, тъй като 30.01. е последния работен ден за лицето
Здравейте, имам следното питане: служител подава молба за напускане по взаимно съгласие, работодателят го приема, като последния работен ден е 30.01.. Питането ми е мога ли на 30.01. да го освободя или трябва да изчакам да изтече ?
Здравейе, в отчета за продажбите включват ли се и услугите. Т.е извършена услуга на гражданин и пусната касова бележка?
Здравейте, имам следното питане: Сключен е граждански договор с пенсионер за поддръжка. Същият има сключени още 3 ГД за същото. Сумата, която ще му се заплаща от нас е 300 лв на месец. Питането ми е, какво задължение относно осигуровки и документи има фирмата към него?
Здравейте, имам следното питане: Строителна фирма има обект на 40 км. от населеното място на фирмата. Питането ми е служителите, които ще работят на обекта документите им как трябва да бъдат оформени- една обща заповед от работодателя, че са командировани или? Като всяка сутрин ще бъдат извозвани до обекта със служебен транспорт и след приключване на работния ден ще бъдат прибирани, т.е няма да нощуват там, трябва ли да им се осигуряват дневни, храна?
Здравейте, имаме служител, който работи при нас на 8 ч. и иска да излезе в неплатена и да отива на работа в Англия на договор. Въпросът ми е има ли право да работи при нас на 8 часа и в Англия пак?
Здравейте, имам следното питане: сключена е застраховка месец ноември 2016 г. , но застраховката влиза в сила от Януари 2017 г., плащането е през ноември 2016. Как трябва да се осчетоводи?
Здравейте, имам въпроси относно Отчета за продажбите: продаваме продукция на клиенти на дребно -ФЛ, които не искат фактура. Питането ми е как е най - правилно да се отразят тези продажби - с Отчет за извършените продажби ли, или?
Ние сме я платили, но застрахователите нямат право на нас да я направят, докато няма талон на наше име!
Здравейте, моля за разяснение по следни казус: Купен е камион на фирма А от фирма Б, за регистрацията е направена застраховка гражданска отговорност, но е направена на фирма Б, защото за регистрацията трябва ЗГО, но тъй като фирма А няма талон е издадена на фирма Б, след регистрацията ще се направи анекс към застраховката, че е на фирма А. Та питането ми е фирма А има ли право да си осчетоводи застраховката и ако да от момента на анекса ли? Моля, за вашето мнение!
Благодаря Ви. Хубав ден!
Здравейте, имам следното питане- фирма сключва граждански договор със СОЛ за поддръжка и месечно възнаграждение 300 лв. Лицето има сключени още 4 ГД за поддръжка. Питането ми е от страна на възложител по ГД дължат ли се осигуровки ? Благодаря предварително!
Здравейте, моля за Вашата помощ по следния въпрос - Декларация за обстоятелствата по член 3 и 4 от ЗМСП в нея се попълват данни за предходна финансова година за  средносписъчен брой на персонала, годишен оборот и стойност на активите. Питането ми е за Годишния оборот каква стойност се има в предвид  - стойността на нетните приходи от продажби ли от ОПР  ?
Дадени 20 лв.  :good: