Здравейте. ПРи мен все още няма никаква развръзка по гореупоменатия казус. След изпратени 3 съобщение от ЧСИ към банката ми за това че мога частично да получавам това което по чл.446 от НК ми се полага  - банката отказва да предприеме действия тъй като иска ТОЧНА СУМА КОЯТО МЕСЕЧНО ДА ПОЛУЧАВАМ. Както описах и предния път, аз съм на Граждански договор и всеки месец възнаграждението ми е различно /над МРЗ е обикновенно/ От друга страна Топлофикация са казали на ЧСИ че са съгласни ако всеки месец се задължа да ми се удържат по 250лв. от заплатата ми. Аз няма как да гарантирам това з-щото и аз не зная колко ще получа като мес. възнаграждение. Въпреки че съм с дете на 6г. - те претендират за тази сума и на по малко "няма да бъдат съгласниѝ по думи на ЧСИ. Моля за съвет - има ли право банката на това, не са ли длъжни да се водят по чл.446 ? ЧСИ й се искаше да отида да напиша молба за споразумение но ще се консултирам и с втори адвокат преди това. Лошото е че повече от 2 месеца и съответно преведени 2 заплати по сметката ми = аз не мога да изтегля нито лев, ЧСИ и банката ме въртят както те си знаят, а банката не прави превод и към ЧСИ, просто парите си стоят в сметката. Много моля дайте ми съвет и ако пусна жалба затова че толкова време ме държат без стотинка и то с малко детенце дали изобщо ще има ефект.  Не ми се иска да правя споразумение защото не дължа тази сума изцяло и ще си заведа дело за това, също така ще направя всичко възможно за заведа дело и затова че са направили др, споразумение / за предходен период/ с баба ми, а жилището е на мое име както и партидата и в споразумението пише МОЕТО ИМЕ ДОКАТО ТЕ ГО НАПРАВИЛИ С БАБА МИ БЕЗ МОЕ ЗНАНИЕ И БЕЗ ПОДПИС ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА УЖ АЗ ДА СЕ РАЗПИША. сЪЖАЛЯВАМ ЗА ДЪЛГИЯ ПОСТ НО ВЕЧЕ СЪМ ОТЧАЯНА. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !
Разбира се,винаги има такива. Може и да съм сгрешила дотук и да не съм взела мерки навреме,но хич няма да оставя нещата така.  Поне да имаше някакъв подпис на този документ, а то НЯМА НИКАКЪВ ПОДПИС !!!! Крият другия екземпляр,няколко пъти ходих да го поискам от юристката,за да видя там има ли подпис... е така и не я откривам,мнг заета жена. Лошото е, че накрая може би няма да има никакви последствия за тях а доста неща не са правилни. Такава ни е цялата държава !
Благодаря за бързия отговор. Не разполагам с фиш,но аз си знам колко ще взема като сума.Работя на граждански договор и не съм на твърда заплата, всеки месец е различна /каквото си изкараш/ над МРЗ е обикновенно,Днес отново питах работодателя получил ли е съобщение от ЧСИ и ми отговориха че не са получили нищо,а минаха 2 месеца !! Първо ЧСИ-то ми казва че работодателя ще ми удържа после казва банката ще удържа. Сега отново говорих с ЧСИ и каза че е пратила съоб. до банката за да мога частично да изтегля сумата която мога. Относно адвоката - чакам справката да получа и вече да видим дали наистина тези суми се дължат /аз не съм живяла в това жилище, просто е на мое име/ Доста е сложно защото Топлофикация са направили споразумение за доброволно изпълнение с баба ми, а жилището и партидата са на мое име, интересното е че в договора/споразумението пише МОЕТО ИМЕ А НА МЯСТОТО ЗА ПОДПИС Е ПРАЗНО, отсреща се е разписала юристката на Топлофикация. Затова вадя справката и може би ще заведа дело срещу тях за всичко това. Мнг е объркано и за 1ви път ми се случват такива неща, нито знам как да постъпя нито кое е правилно.
Здравейте отново. Благодаря на всички отзовали се по моя казус. Имах късмета да попадна на ЧСИ която всеки път си мени думите  веднъж ми казва едно - следващия път  противоположното на казаното до момета. Днес е преведена 2-ра заплата по сметката ми. До ден днешен не съм взела 1 лев от тези 2 заплати нито пъкима превод от банката към ЧСИ-то. Нямам нерви вече да звъня ту на едните ту на другите и само си прехвърлят топката, вече не знам какво да правя. Парите си стоят в сметката ми, ЧСИ ми налага опис на движимо имущество тъй като не е направено никакво плащане по задължението /вината не е в мен, че от банката не са им превели сума/ Опитах се частично да изтегля от заплатата ми това което по закон ми се полага... ами не успях защото ЧСИ не е изпратила съобщение до банката че мога частично да изтегля сума /това което ми остава след удръжката за задължението/ Може би вината си е в мен и точно на това разчитат - че доста от нас не си знаем правата и как трябва да постъпим в такива ситуации.  Иначе чакамм пълна справка от Топлофикация по молба на адвоката ми. Попитах и ЧСИ и банката на кого да предоставя бележка или копие от Акта за раждане на детенце за да докажа че имам малко дете, от което зависи и сумата която ще ми се удържа - е, никой не ми даде отговор и на този въпрос. Вече съм без нерви. Обмислям да пусна жалба срещу ЧСИ за това че не  си е свършила работата и вече 2-ри месец с 2 преведени заплати - ме държи без 1 лев с малко дете вкъщи ! Моля за съвет !
П.С. Извинявам се за дългия пост.
Здравейте. Моля за помощ относно следния казус - Имам наложен запор върху банкови сметки. Не съм виждала все още документите по делото, днес трябва да ги взема. Срещах се с ЧСИ и ми обясниха че тъй като работя на Граждански договор следва да ми бъде удържана цялата сума която постъпва в сметката ми от конкретната фирма. Тоест тук важи ли правилото по Чл. 446 ?? Никъде не открих нищо за Гражданския договор, ЧСИ-то ми обясни че се води "секвестируем доход" Днес ще се консултирам включително и с адвокат, но не мисля че следва да ми бъде удържана цялата работна заплата. ЧСИ ми предложи да направя споразумение с което следва да се задължа всеки месец да внасям конкретна сума /по думи на ЧСИ от сорта на 300-400лв./ Но за да се сключи договор трябва да направя първоначална вноска от минимум 30 % от сумата която изискват от мен. Ако ще е от значение тук вмъквам че съм майка на 6 г. детенце, живеем двамата в жилище на мое име. Притеснява ме това че ЧСИ ми каза че дори да ми удържат от работната заплата всеки месец - това не е гаранция че няма когато решат да поискат запор върху движимо/недвижимо имущество. Моля нека който е запознат да сподели и всякаква насока ще ми е от полза.Ще съм благодарна на отзовалите се.