Здравейте! Пропуснах да подам болничен лист към НОИ до 10.10. за самоосигуряващо се лице. Ще има ли проблем при изплащането? Има ли значение каква дата на приемане ще се впише?
Много благодаря! Справих се, подадох го.
Желая Ви светъл и успешен ден!
Здравейте, самоосигуряващо се лице се връща преди навършване 2 г. на детето. Подадох прил. 7 в тридневния срок. Но когато подавам за 50 % от майчинството прил.8 ми дава следните грешки:
2. Върнати удостоверения за обстоятелствата по болнични листове - 1 броя, както следва:
1.1 На ХХХХХХ, ЕГН ххххх, считано от 03-09-2018, При неизползване на отпуска за отглеждане на дете до 2-
годишна възраст по чл. 54 от КСО, с код за представяне,причина за връщане: 11111 - Не е попълнено, че лицето не е дало съгласие детето да се
отглежда от някое от лицата по чл. 164, ал. 3 от КТ (баща, баба или дядо) [FlagToOthersAgreementDuringLeave]; 11367 - Обстоятелство 20 е
задължително за попълване при избраните Тип на обезщетение и Качество на лицето [FlagToOthersAgreementDuringLeave];
моля, ако някой го е правил и вижда къде греша да ми помогне.
При освобождаване на служител придобил право на пенсия, изплаща ли му се обезщетение, ако работодателят не спази срока на предизвестието? Пак по чл.222(1) ли се изчислява?
Здравейте! Трябва да подам заявление за регистрация по ДДС по електронен път, когато стигна да прикача файла за оборота за 12 месеца и го прикача, PDF файл, ми изписва файла не може да бъде намерен. Някой имал ли е този проблем?
Много благодаря, спомнях си, че бях чела за такава декларация.
Да, трябва нотариална заверка и доколкото си спомням на самото уведомление накрая е записано.
Подписва ли се декларация от работник, който ползва дълъг неплатен отпуск, че не работи в друга фирма? И ако някой има готова бланка моля да я сподели.
Да и аз знам,че е така,но бях чела че автоматично прекратявали ТД още на другия ден.А,човекът е починал още на 05.01.2018г. Значи с ТД нищо няма да правя.Той е починал в болница,но пък болничните му ги даваха с ТЕЛК.За декември се води в болничен до 28.12.2017 вкл. За 29.12.2017 пак ще го подам ,че е в болничен.Не знам като е починал,дали от ТЕЛК ще му издадат болничен от 29.12.2017-05.01.2018г.
Освен това трябва да издам и заповед за уволнение по чл.325 т.11 с дата 06.01.2018г. Нали така? Питам ,за да не пропусна нещо.
Да, заповедта е така и погледни има ли останала отпуска. Важно е да се свържеш с близките, за да уточниш за болничните. Ако има пуснат нов, трябва първо да го подадеш, после отново се подава с промяна в обстоятелства - раздел II.
Не трябва да подаваш уведомление, още ровече, че нямаш смъртен акт.
Благодаря Ви!
Но при подаване на приложение №10 към чл.9 прилож №7 за отглеждане на малко дете по чл.53 от КСО причина за връщане  10430 при документ за промяна в обстоятелствата липсва основен одумент. Няма къде да се прикрепи заповедта за прекъсване на отпуск. Дали това е проблема?
Благодаря.
Лек ден.
Как се справихте, имам същия проблем?
Много благодаря.
Хубав и светъл ден!
Как трябва да подам към НАП Д1 за лице без осигурителен стаж, което има болничен за 6 работни дни?
В част I има текст, който посочва, че трябва да се потвърди подаването на коригиращата декларация, след което ми я прие.
Благодаря ditzve !
Искам да подам по електронен път корекция на декл. по чл. 50 ЗДДФЛ. Корекцията засяга само справката за осигурителния доход. Прочетох, че корекция може да се прави до м. септември 2016г, но ми изписва, че трябва да посетя офис на НАП. Някой да може да помогне, аз ли бъркам или не може по електронен път?
Да, защото код 2 в уведомлението освен за ЕКАТТЕ е и за промени в трудовия договор. Всъщност промяната е само формална - вече няма код 07.
Нали основанието на трудовия договор не може да се променя с допълнително споразумение, или има промяна?
Дали ще го приеме системата на НАП по този начин?
Ако е подадено уведомление през 2006г с код 07, как подавате сега с ЕКАТТЕ?
Корекция на осигуровките може да направите и сега, само ДОД не може да коригирате.