Цитираната наредба не се прилага за превоз на товари с МПС до 3,5 т.

НАРЕДБА № Н-8 от 27.06.2008 г. за условията и реда за извършване на превоз на пътници и товари за собствена сметка
ЗАКЛЮЧИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА
Параграф единствен. Наредбата се издава на основание чл. 12б, ал. 1 от Закона за
автомобилните превози.


Закона за автомобилните превози
Чл. 12б. (1) Превоз на пътници и товари за собствена сметка може да се извършва от еднолични търговци или юридически лица, при условия и по ред, определен с наредба на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Наредбата не се прилага за превоз на:
1. пътници за собствена сметка, извършван с автомобили, в които броят на местата за сядане, без мястото на водача, е не повече от 8;
2. товари с моторни превозни средства или състав от пътни превозни средства с товароносимост до 3,5 тона или с максимално допустима маса до 6 тона, с изключение на превозите, за които по силата на международни договори, по които Република България е страна, се изисква разрешително;
3. товари с моторни превозни средства или състав от пътни превозни средства с максимално допустима маса до 3,5 тона, с изключение на превозите, за които по силата на международни договори, по които Република България е страна, се изисква разрешително;

Ок!
Грешката е моя, за което се извинявам!

И за ЮЛ не се изисква табела "за собствена сметка", когато превозва свои товари за свои цели с МПС до 3,5 тона
Това не е вярно!
За извършване на превоз на товари за собствена сметка на територията на Европейската общност не се изисква лиценз или друго разрешително.

НАРЕДБА № Н-8 от 27.06.2008 г. за условията и реда за извършване на превоз на пътници и товари за собствена
сметка
"Чл. 19. (1) При извършване на превоз за собствена сметка моторните превозни
средства се обозначават с табели с надпис "Превоз за собствена сметка".
(2) Табелите са с размери 170 мм x 625 мм, черен надпис на бял фон, с височина на
буквите 45 мм.
(3) Табелата се поставя на предното стъкло на превозното средство от дясната страна."
Това важи само за еднолични търговци или юридически лица.
Транспортирайте си спокойно, щом бусът е на физическо лице и не е отдаден под наем на фирма или ЕТ.
ЕООД, без персонал, основна дейност услуга с пътна помощ и ремонт, само СОЛ, който си управлява камиона, трябва ли да подава такъв план?
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 12 месеца през последните 18 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
- са регистрирани като безработни в Агенцията по заетостта;
- не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст в Република България или пенсия за старост в друга държава или не получават пенсия за осигурителен стаж и възраст в намален размер по чл. 68а или професионална пенсия по чл. 168;
- не упражняват трудова дейност, за която подлежат на задължително осигуряване по КСО или законодателството на друга държава, с изключение на лицата по чл. 114а, ал. 1 от Кодекса на труда.
виж чл.176а КТ
Видяла съм го, но не съм на Вашето мнение.
Щях да бъда, ако изобщо до 2018 не беше ползван никакъв отпуск за 2013, 2014 и 2015.
Здравейте!
Казусът, за който бих искала да попитам е следният: На 10.10.2018 ще бъде прекратен временен трудов договор по взаимно съгласие,  стартирал на 16.05.2018 г. В същото време лицето има доход месечен от наем. В този случай лицето има ли право да се регистрира на борсата?
Да, ако са спазени всички други условия, за да има право на борса.
Това, че лицето получава доход от наем на имот, няма никакво значение, когато се отнася до отпускането на обезщетение за оставане без работа..
Аз бих платила 33 дни обезщетение.
Според мен няма минал давностен срок, ако са "чистили" отпуските за старите години по време на ползване.
През 2014 е ползван за 2013 и част от 2014;
през 2015 - за част от 2014;
през 2016 - за 2014 и 2015, и т.н.

Така мисля аз!
По принцип и ние сме на мнение, че не може, но чухме и такова, че имало право да се продължи срока, та започнахме да се съмняваме...
Колко по-ясно от това:
Кодекс на труда
Трудов договор със срок за изпитване
Чл. 70.(5) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г.) За една и съща работа с един и същ работник или служител в
едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж.
Това лице ще има работно място и работно време. Следователно няма как да е на граждански договор....Глобите са много големи.
А, ако примерно е купен 2016 за 80000 и продаден 2017 също за 80000, то тогава подава ли се?
При сегашният вариант /взаимно съгласие/ - 4 месеца по 9 лв. за всеки работен ден на месеца.
При сключване на договор до завършване на определената работа /чл.68, ал.1, т.2/ и освобождаване със завършване на същата /чл.325, ал.1, т.4/ или по време на срок на изпитване /например чл.71, ал.1/ - на 12 месеца.

Размер на паричното обезщетение за безработица:
Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по-малко от минималния и по-голямо от максималния дневен размер на обезщетението за безработица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за всяка календарна година. Определените за 2018 г. минимален и максимален размер на обезщетението са съответно 9,00 лв. и 74,29 лв.
Ако нетната Ви заплата /след приспадане на данъци и осигуровки/ е до МРЗ /510,00лв. в момента/, то не би трябвало да ви удържат сума, която да превеждат на ЧСИ.

п.п. Извинявам се за първият ми отговор, но не съм Ви разбрала правилно!
Съгласно чл. 446, ал. 3 от ГПК при запор на трудово възнаграждение за задължения за издръжка се удържа цялата сума и ограниченията по чл. 446, ал. 1 /МРЗ/ не се отнасят до този вид задължение.
Аз също мисля, че водещото в случая, ще е датата на прекратяване, а не на регистрацията в БТ и ще имате право на "пълна" борса.
Като се разбират толкова добре вместо да се оставят нещата на бъдещето / неизвестно какво би донесло то / защо работникът просто не се подпише във ведомостта, че го е " получил "  ?

Иначе аз не знам да има такава правна процедура като отказ от обезщетение.
Подкрепям!
Ясно ми е, че е такава практиката-че има срок на изпълнение за отстраняване на нарушението.Но трябва ли задължително писмено да ги уведомим какво е направено?
В самото предписание би трябвало да е записано, че сте длъжни писмено да ги уведомите. /Преди беше чл.402, ал.1, т.2 от КТ...сега не ми се търси/
Ако е издал, то тогава би трябвало и на Вас да ви е връчен екземпляр....Не виждам проблем да Ви се издаде отново или да се направи копие на вече издадена и да се завери с "Вярно с оригинала", подпис и печат.
maiva, да започнем от тук:
Вие ли искате да напуснете или работодателят Ви иска да Ви освободи?
"Водя" се от тук:
Чл. 42.(3) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., предишна ал. 2 - ДВ, бр. 21 от 2011 г., в сила от 15.03.2011 г.) Работникът и служителят имат право на парично обезщетение за неизползван платен годишен отпуск, когато е придобил поне 1 пълен месец трудов стаж. Последният месец при трудов стаж повече от 1 месец се счита за пълен, ако работникът и служителят са прослужили най-малко половината от работните дни на месеца.